Roodkapje: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Juridische Zaken

Roodkapje in Rotterdam zoekt een Lid Raad van Toezicht, portefeuille Juridische Zaken | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-05-2021Sinds de oprichting in 2000 is Roodkapje uitgegroeid tot een creatieve broedplaats voor presentatie en ondersteuning van talentvolle jonge kunstenaars, muzikanten, artiesten en programmeurs, in het hart van Rotterdam. Vanuit onze multifunctionele locatie bieden we een gevarieerd publieksprogramma. Roodkapje richt zich op ART | LIVE | RESIDENCY | FOOD, waarbij de activiteiten sterk de interactie met elkaar aangaan. De Roodkapje-evenementen zijn meerstemmig en versterken elkaar. Onze tentoonstellingsruimte, muzieklocatie, hamburgerrestaurant (Burgertrut) en de studio’s van ons residentieprogramma (Hamburger Community of Art en Live) worden gebruikt om plaats te bieden aan allerlei getalenteerde makers die met elkaar creëren en hun werk aan een betrokken publiek presenteren.

Om hier toezicht op te houden zoeken wij een:

Lid Raad van Toezicht

portefeuille Juridische Zaken

De organisatie van de Stichting Roodkapje
Roodkapje wordt geleid door een directeur/bestuurder die wordt ondersteund door 20 betaalde medewerkers en 50 vrijwilligers. De bestuurder wordt gecontroleerd door een Raad van Toezicht. De organisatie past alle principes van de Governance Code Cultuur toe. Daarnaast streeft Roodkapje naar het integreren van diversiteit, gelijkheid, toegankelijkheid en inclusie in procedures, programma’s en activiteiten.

De Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht komt regelmatig bij elkaar en houdt toezicht op de Governance Code Cultuur, de Code Fair Practice en op de waarborging van de artistieke vrijheid en integriteit. De Raad van Toezicht is onafhankelijk en bestaat uit vijf leden met verschillende professionele achtergronden, allen met een gedegen (Rotterdams) netwerk.

De toezichtportefeuilles zijn verdeeld op basis van competenties.
Lidmaatschap van de Raad van Toezicht is een onbezoldigde functie.
Er is een rooster van aftreden en de maximale zittingstermijn van de leden van de Raad van Toezicht is 3 keer 4 jaar.

De vacature
Wat verwachten wij van een toezichthouder

  • Allereerst affiniteit met het programma van Roodkapje
  • Enthousiasme om hieraan een toezichthoudende bijdrage te leveren
  • Balans tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand
  • Inzicht in de culturele en politieke context, waarin Roodkapje opereert
  • Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling
  • Vermogen om in teamverband te opereren

Wij streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in de samenstelling van de Raad van Toezicht.

Specifiek voor deze vacature:

  • Juridisch kennis en vaardigheden
  • Het vermogen om het beleid van Roodkapje en het functioneren van bestuur/directie kritisch te toetsen op juridisch correct handelen
  • Bereidheid bestuur/directie terzijde te staan bij juridische en arbeidsrechtelijke zaken

Reacties
Als je belangstelling hebt om toe te treden tot de Raad van Toezicht van de Stichting Roodkapje, nodigen wij je graag uit om te reageren op deze vacature.

Jouw reactie inclusief een curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 1 mei 2021 op email: rvt@roodkapje.org. Voor meer informatie over het lidmaatschap van de Raad van Toezicht kun je contact opnemen met Hans Stenfert Kroese, voorzitter van de Raad van Toezicht (06 551 06 559).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website | Instagram: @roodkapje_rotterdam | Facebook: @Roodkapje.ROTTERDAM