Museum De Wieger & Museum Dr8888: Social Media Expert

Museum De Wieger & Museum Dr8888 in Deurne / Drachten zoeken een Social Media Expert voor 4 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: geenIn de tweede helft van 2022 organiseren Museum Dr8888 (Drachten) en Museum De Wieger (Deurne) de tentoonstelling Vrouwenpalet. Beide musea zijn gespecialiseerd in modernistische kunst en de interbellumperiode en hebben werk van (een deel van) de te exposeren kunstenaressen in collectie. Het zijn musea met een kleine, maar ambitieuze organisatie en veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën.

Wij zoeken voor de afdeling Communicatie en Marketing per direct een

Social Media Expert

4 uur per week

Als social media expert vind je het een uitdaging om van elke post of tweet de leukste, meeste creatieve en trending content te maken. Je weet de juiste doelgroepen te bereiken en je bent in staat je enthousiasme te vertalen in tekst een beeld.

Voor de tentoonstelling Vrouwenpalet maakt social media een belangrijk deel uit van de PR-strategie. Om het project al in een vroeg stadium onder de aandacht te brengen, zijn Museum Dr8888 en Museum de Wieger per direct op zoek naar een social media expert die voor circa 4 uur in de week de social media kanalen rond Vrouwenpalet verder gaat optuigen en uitbouwen.

Over Vrouwenpalet
Museum Dr8888 en Museum De Wieger organiseren in de tweede helft van 2022 de tentoonstelling Vrouwenpalet. Dit groot opgezette project over modernistische, vrouwelijke kunstenaars uit de periode 1900-1950, toont werken van onder andere Charley Toorop, Else Berg, Jacoba van Heemskerck en Alida Pott. Met deze tentoonstelling bieden we een podium aan vooruitstrevende, getalenteerde kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw en vertellen we de verhalen over hun carrière en positie destijds.

Wat ga je doen

  • Opzetten en uitbouwen van social media kanalen rond Vrouwenpalet.
  • Verantwoordelijk voor de creatie en productie van de content op social media. Met doelstellingen als groei, webcare en engagement.

Wie ben je

  • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van social media e/o een kunstopleiding en veel ervaring met social media.
  • Je hebt affiniteit met beeldende kunst (liefst periode 1900-1950).
  • Je bent in staat om bondige, pakkende en relevante teksten te schrijven bij de foto’s die je laat zien.
  • Je bent zelf actief op meerdere social media kanalen en volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.
  • Je bent in staat om interactie met volgers aan te gaan en out of the box acties te bedenken.

Wat bieden wij

  • Een leuke werkplek bij twee musea die volop in ontwikkeling zijn en ambitieuze plannen voor de toekomst hebben.
  • De mogelijkheid werkervaring op te doen of uit te breiden en eigen ideeën in te brengen.
  • Bij succesvolle fondsenwerving een passende beloning.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Thamar Beckx (Communicatie en marketing, Museum Dr8888), t.beckx@museumdrachten.nl of Katjuscha Otte (directeur Museum De Wieger), k.otte@dewieger.nl. Sollicitaties kunnen gestuurd worden naar info@museumdrachten.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisaties: www.dewieger.nl & www.museumdrachten.nl.