Museum 1940 – 1945: Publieksbegeleiders

Museum 1940 – 1945 in Dordrecht zoekt Publieksbegeleiders voor een nader te bepalen aantal dagdelen | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenStichting Museum 1940 – 1945 is in 1986 opgericht met het doel het in stand houden van een verzetsmuseum betrekking hebbende op de gebeurtenissen in de Oorlogsdagen periode 1940-1945 in het bijzonder waar dit betreft de regio Dordrecht.

Museum 1940 – 1945 is op zoek naar

Publieksbegeleiders

nader te bepalen aantal dagdelen 

Enthousiaste mensen, uiteraard met interesse in die periode, voor ons team teneinde het Museum in stand te houden en er voor zorg te dragen dat het verhaal aan de generaties na ons wordt doorgegeven. Nog steeds wordt onze collectie aangevuld met giften vanuit de bevolking. Specifieke kennis is niet noodzakelijk. De leeftijdsklasse ligt bij voorkeur in de categorie 50+, uiteraard zijn jongeren zeer welkom.

Wij bieden
Werkzaamheden die voornamelijk liggen op het gebied van toezicht houden op en begeleiden van de bezoekers in het Museum. Ook balietaken behoren tot de werkzaamheden. Ruime gelegenheid tot het opdoen van kennis over de Tweede Wereldoorlog door middel van beeld, geluid en literatuur, waarbij men zich tot specifieke taken zou kunnen ontwikkelen. Uiteraard is er internet aanwezig.

  • Een gezellig en gevarieerd team collega vrijwilligers.
  • Een vrijwilligersovereenkomst.
  • Jaarlijks een etentje.
  • Een vrijwilligerspas.

Aanvullende informatie
Diensten in het weekend zijn volgens een rooster, ongeveer een dagdeel per drie weken, dit in overleg. Door de weeks geldt dat het Museum maandag en donderdag gesloten is. Er bestaat de mogelijkheid dat naast het weekendrooster een beperkt weekrooster zal worden opgesteld. Aan eventuele belangstellenden zal bij voldoende interesse en geschiktheid gevraagd worden een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Belangstelling
Is je belangstelling gewekt? Informeer naar de mogelijkheden bij Frans van Vendeloo:

Museum 1940 – 1945
Nieuwe Haven 27 – 28
3311 AP Dordrecht
Telefoon: 078-6130172
f.c.van.vendeloo@museum19401945.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.