Huis voor de Kunsten Limburg: Communicatievirtuoos

Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond zoekt een cultuurminnende Communicatievirtuoos voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-04-2021Het Huis voor de Kunsten ondersteunt als kenniscentrum de amateurkunsten, het erfgoed en de professionele kunsten in Limburg.

Wij zoeken voor de afdeling PR & Communicatie een cultuurminnende

Communicatievirtuoos

24 uur per week

Het Huis voor de Kunsten Limburg barst van energie want met onze kennis en hulp kan de cultuur en het erfgoed in onze provincie op ons rekenen. We staan met onze poten in de klei (of löss, zand, wat jij wil) om te luisteren naar wat het veld nodig heeft. We connecten graag met anderen, bijvoorbeeld organisaties op het gebied van welzijn en sport. Voor cultuureducatie, cultuurparticipatie en digitalisering steken we graag de handen uit de mouwen. Want wij worden heel blij door het verleden, heden en de toekomst van ons werkveld bereikbaar te maken voor iedereen.

We schreven het al: we zoeken een cultuurminnende communicatievirtuoos. Dat moet iemand zijn met een kloppend hart voor communicatie en een berg liefde voor cultuur. Met oog voor onze missie – wij ondersteunen als kenniscentrum de amateurkunsten, het erfgoed en de professionele kunsten –
en de actiekreet ‘gas erop’ op zak, bouw je mee aan een onvergetelijke wereld vol cultuur.

Je to do-lijst bestaat onder andere uit:

 • uitvoer geven aan de communicatiestrategie;
 • uitvoeren van de projectcommunicatieplannen;
 • contentcreatie voor de website en aanvullende online kanalen zoals social media en nieuwsbrieven;
 • het schrijven en redigeren van teksten.

Je herkent jezelf in de volgende punten:

 • je hebt affiniteit met de culturele sector en weet wat er op dit moment speelt;
 • je kunt zelfstandig en proactief werken;
 • je hebt van nature een nieuwsgierige houding en bent een aanpakker;
 • je hebt een scherp oog voor detail;
 • je woont in Limburg;
 • je hebt bij voorkeur al enige ervaring in een functie gerelateerd aan communicatie;
 • je brengt creatieve en nieuwe manieren mee om onze organisatie in de kijker te spelen.

Wat breng je nog meer mee?

 • je bent in het bezit van een hbo-diploma gerelateerd aan communicatie;
 • je beheerst de Nederlandse taal feilloos, zowel mondeling als schriftelijk;
 • je kunt werken met de Adobe creative programma’s zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere Pro;
 • je schakelt moeiteloos tussen verschillende CMS-systemen zoals Drupal en WordPress;
 • je hebt kennis van het analyseren van websitestatistieken en vertaalt de cijfers naar een aanpak voor optimalisatie.

Wat biedt het Huis?
Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 24 uur per week. De werkdagen zijn in onderling overleg, waarbij de vrijdag de voorkeur heeft. Deze functie wordt ingedeeld in functieschaal 6 van de cao Sociaal werk.

Het Huis voor de Kunsten Limburg wil een inclusieve organisatie zijn. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou en vinden het belangrijk dat ons team een afspiegeling vormt van de Limburgse bevolking. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Solliciteren
Heb je bovenstaande skills in huis en ben je net zoals wij verknocht aan cultuur? Dan kijken we uit naar jouw motivatie en cv. Stuur deze vóór 12 april 2021 ter attentie van Monika Manders naar monikamanders@hklimburg.nl. De procedure zal bestaan uit twee gesprekken en mogelijk een opdracht. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 april 2021. De tweede gesprekken op donderdag 22 april 2021.

Vragen
Voor inhoudelijke vragen over de functie mag je mailen of bellen met Julie Koolen-Janssen via juliekoolen@hklimburg.nl of 0475-399 270.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.