Hortus Botanicus Amsterdam: Stagiair Video editing en Content creation

De Hortus Botanicus Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair Video editing en Content creation voor 16 tot 24 uur per week (in overleg) | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenDe Hortus is één van de oudste plantentuinen ter wereld. Een groene oase in het centrum van de stad, met een collectie van meer dan 4.000 plantensoorten uit alle klimaten. Overdag is de Hortus open voor bezoekers van de tuin van 10.00 tot 17.00 uur. De Hortus is een plek waar Amsterdammers en toeristen kunnen genieten van groen en kunnen leren over planten. Het hele jaar door vinden er diverse culturele activiteiten plaats. Dit en meer wordt mogelijk gemaakt door de inzet van circa 50 enthousiaste medewerkers en 80 vrijwilligers.

De Hortus zoekt op korte termijn een

Stagiair Video editing en Content creation

16 tot 24 uur per week (in overleg)

Voel jij je thuis in de wereld van video, After Effects en Premiere? Wil jij meekijken in de wereld van cultureel ondernemen? En heb je een voorliefde voor groen? Dan is dit misschien jouw stage!

Wat ga je doen?
Als stagiair ben je onderdeel van het Team Publiek. Wij zijn een kleine afdeling, dus je maakt direct deel uit van het werkproces. Je bent de directe ondersteuning van de medewerker marketing en communicatie. Je gaat voornamelijk aan de slag met het maken van videocontent ten behoeve en ter promotie van de programmering, zoals online rondleidingen, educatieve video’s en online workshops. Denk hierbij aan het zelf opnemen, editen en ondertitelen van de video’s voor onze social kanalen en website.

Ook krijg je de kans om mee te denken en te werken aan de ontwikkeling van onze online programmacontent, waarin onder andere het bedenken van videoscripts, het vinden van oplossingen voor de uitvoering, maar ook het uitzetten van een marketingstrategie aan bod komt.

In het team wordt veel overlegd en samengewerkt, maar we verwachten ook een grote mate van zelfstandigheid en eigen initiatief. Er is ruimte voor eigen inbreng van werkzaamheden die de stagiair vanuit de opleiding moet aanpakken. Deze stageplaats is voor MBO/HBO studenten.

Wat heb je nodig?

  • Je volgt een MBO/HBO opleiding op het gebied van communicatie, multimedia design of audiovisuele media.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met camera, film en video.
  • Je hebt ervaring in het editen en nabewerken van videomateriaal.
  • Je weet goed de weg in Adobe Premiere, After effects en de rest van Adobe programma’s. Ook weet je onderdelen als muzieksamples makkelijk te vinden en goed toe te passen.
  • Je kunt gemakkelijk reizen van en naar de Hortus in Amsterdam.
  • Je brengt een gezonde dosis enthousiasme en flexibiliteit met je mee die jou gaat helpen in het zelfstandig oppakken van diverse werkzaamheden en het sparren in teamverband.

Wat bieden wij?
Een stage voor een periode van circa vier maanden bij de mooiste tuin van Amsterdam, waarbij je, direct geconfronteerd met de actualiteit, de waarde van (online) video in de praktijk ervaart. Je komt terecht in een sociaal team waarin veel wordt samengewerkt, het enthousiasme hoog is en de lijnen kort zijn. Er is ruimte voor initiatief en zelfontwikkeling. De stageplek is in Amsterdam voor 16 tot 24 uur, dagen en uren zijn bespreekbaar. De stagevergoeding: is € 250,- per maand op basis van 36 uur.

Interesse?
Stuur dan je cv met brief en bij voorkeur met een (verwijzing naar) je portfolio naar Charlotte Vaissier, Marketing en communicatie via communicatie@dehortus.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Charlotte Vaissier; 020-70 25 420.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.