Het Nieuwe Instituut: Producent Educatie

FamilieFest in Het Nieuwe Instituut, foto: Christopher A. Dominic

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Producent Educatie voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 02-05-2021Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en een breder publiek. Het instituut is een erfgoedinstelling. Het beheert de rijkscollectie voor architectuur en zet zich in voor het beheer en de ontsluiting van design en digitale cultuurarchieven. Het Nieuwe Instituut stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en educatieprogramma’s in binnen- en buitenland. De afdeling Programma is verantwoordelijk voor de bemiddeling met het publiek, waaronder gebruikers en deelnemers, onder meer via educatieve programma’s, tentoonstellingen en een grote variëteit aan events (onder andere Thursday Night Live!).

Binnen de afdeling Programma valt Productie en Educatie, waarbij educatie zich behalve op families en scholen ook op jonge (Rotterdamse) makers en volwassenen richt. Tevens is Educatie medeverantwoordelijk voor de publieksbegeleiding in en de toegankelijkheid van het instituut. Productie is de verzamelnaam van het team van producenten die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de plannen die binnen Het Nieuwe Instituut. Zoals bijvoorbeeld de tentoonstellingen, maar ook lezingen, openingen en andere evenementen.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een

Producent Educatie

36 uur per week

Als Producent ben je een organisatorische duizendpoot, de spin in het web achter de schermen van de programma’s van Het Nieuwe Instituut. Je houdt je hoofdzakelijk bezig met het organiseren en uitvoeren van creatieve producties. In de vertaling van een concept naar een concreet product of concrete presentatie of activiteit, zorg je als producent voor de benodigde faciliteiten, materialen en mensen. Je weet wensen van creatieven in haalbare acties om te zetten en hebt plezier in het vinden van oplossingen voor (onverwachte) problemen. Je hebt naast de rol van organisator een bewakende rol ter attentie van budget en planning. Projecten kunnen offline, online of hybride zijn.

Het grootste deel van je werkzaamheden bestaat uit werken met de ‘omleiders’ (de poule van eigenzinnige rondleiders verbonden aan het instituut), het organiseren van het Familiefest, onderwijsaanbod en andere educatie-activiteiten. Dit wordt aangevuld met het produceren van diverse andere programma’s in Het Nieuwe Instituut. Je bent onderdeel van team Productie.

Meerstemmigheid is het leidende principe in je werkzaamheden, je geeft hier mede vorm aan binnen het instituut en de activiteiten die je produceert.

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand voor wie organiseren als een tweede natuur voelt, enthousiast is en energiek, oprechte verbinding maakt en kwalitatief hoogwaardige programma’s produceert.

Je belangrijkste resultaatgebieden

 • Voorbereiden, opzetten en realiseren van producties voor met name educatie, zowel online als offline.
 • Je zorgt voor een zorgvuldige afronding van alle producties.
 • Je denkt mee en geeft actief input voor het verbeteren van bestaande processen.
 • Je bent actief in het inzetten van het principe van meerstemmigheid binnen producties (denk bijvoorbeeld aan diversiteit en duurzaamheid).

Wie ben jij?

 • Je hebt expertise en relevante ervaring op productiegebied en hart voor educatie.
 • Je bent initiatiefrijk, hebt liefde voor experiment en verbindend vermogen.
 • Je bent goed in het overbrengen van informatie, zowel in gesproken woord als geschreven tekst.
 • Je bent een handen-uit-de-mouwen doorpakker; je bent oplossingsgericht en kunt snel schakelen.
 • Je houdt alles goed in de gaten en kunt bijsturen indien nodig.
 • Je bent sociaal en kunt aansturen.
 • Ervaring met digitaal en hybride produceren is een pre.

Wij bieden
Een aanstelling voor één jaar. Bij goed functioneren is er zicht op verlenging. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Babette Zijlstra, Hoofd Productie 06–82324878. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, HR, 010–4401326.

Reageren
Sollicitaties kunnen in een zelfgekozen vorm tot en met 2 mei 2021 gestuurd worden naar hr@hetnieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.