Codarts Rotterdam: Hoofdvakdocent Contrabas

Codarts Rotterdam in Rotterdam zoekt een Hoofdvakdocent Contrabas voor een nog te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie | Sluitingsdatum: 26-04-2021Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie. De hogeschool denkt zo veel mogelijk in cross-overs.

Codarts hecht veel waarde aan onderzoek; een researchafdeling en lectoraten getuigen daarvan. In het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) werkt de hogeschool samen met Erasmus Universiteit Rotterdam en Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) aan vraagstukken op het snijvlak van kunstpraktijk en wetenschap. Verder kent de hogeschool talrijke nationale en internationale samenwerkingsverbanden, met onder meer Koninklijk Conservatorium, Den Haag, Trinity Laban, Londen, en European Federation of Professional Circus Schools, Brussel.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Wij zoeken voor de afdeling Klassieke Muziek per 01-09-2021 een

Hoofdvakdocent Contrabas

Aantal uur per week nog te bepalen

Over de functie
Hoofdvakonderwijs
Het hoofdvak is het hoofdonderdeel van het curriculum van de Klassieke muziekstudenten. Tijdens de hoofdvaklessen is de docent verantwoordelijk voor het klaarstomen van de student voor het professionele werkveld door middel van kennisoverdracht, training in vaardigheden en ondersteuning in het ontwikkelen van een eigen, creatieve en ondernemende identiteit.

Neventaken
Binnen de Klassieke muziekafdeling maakt de contrabasdocent onderdeel uit van de strijkers vakgroep. Deze komt idealiter drie à vier keer per jaar samen om lopende zaken binnen de vakgroep te bespreken. Tevens houdt de hoofdvakdocent direct contact met de studiebegeleiders van zijn/haar studenten om goed zicht te houden op de individuele ontwikkeling. Naast deze contacturen zal de docent gevraagd worden actief deel te nemen aan algemene docentvergaderingen en betrokken te zijn bij verschillende activiteiten zoals Open Dagen, Open Podia et cetera.

Wij vragen

 • Een hbo+-/wo-werk- en -denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding van minimaal hbo-niveau met een didactische aantekening;
 • Enige jaren praktijkervaring in het betreffende beroepsgebied;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Aantoonbaar meerdere jaren ervaring in het lesgeven aan en coachen van studenten op hbo- of vergelijkbaar niveau;
 • Grote kennis van het klassieke repertoire in verschillende stijlperiodes, orkest- en solospel en kamermuziek;
 • Bij voorkeur internationale ervaring/reputatie en goede vaardigheden op het gebied van verschillende genres;
 • De bereidheid tot samenwerken in het docententeam en reflecteren op het eigen functioneren binnen het team;
 • Een actieve houding in het leveren van een bijdrage aan het ontwikkelen van het curriculum in dit vakgebied en de pedagogisch-didactische (onderwijskundige) beschrijving en verantwoording daarvan;
 • De capaciteit om continuïteit te bieden maar ook flexibel in te kunnen gaan op nieuwe ontwikkelingen.

Wij bieden

 • Salariëring afhankelijk van ervaring en leeftijd; schaal 10 of 11 conform cao-hbo;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao voor het hbo waaronder een goede verlofregeling, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten en collectieve zorgverzekering;
 • Een dienstverband van 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

Informatie

 • Voor meer informatie over de functie kan contact opgenomen worden met Hans Leenders, jhaaleenders@codarts.nl;
 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan contact voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kan contact opgenomen worden met Sanne Vermeijden via bureaupo@codarts.nl;
 • voor meer informatie over Codarts verwijzen wij naar de website www.codarts.nl.

Sollicitatie
Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 26 april 2021 per e-mail sturen aan bureaupo@codarts.nl.

Goed om te weten: om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.