Club Classique: Bestuurslid

Club Classique in Amsterdam zoekt een Bestuurslid | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 26-04-2021Stichting Club Classique in Amsterdam is een muzikaal netwerk van jonge en soms wat oudere, eigenwijze maar vooral bevlogen musici. Ooit zijn wij begonnen met ‘Muziek buiten de concertzaal’ en dat is nog steeds waar wij voor staan. Klassiek voor iedereen! Muziek maken is wat wij het liefste doen en dat delen wij graag met een zo breed mogelijk publiek. De concerten zijn speels, verrassend en intiem.

Club Classique brengt onder de artistieke leiding van violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling met wisselende musici voorstellingen op allerlei locaties. Maar er is meer dan alleen muziek; onze avonden zitten vol humor, film, poëzie en andere kunsten.

Organisatie
We bestaan uit een gezelschap van bevlogen musici, ondersteund door professionals voor de productie, ervaren bestuursleden, enthousiaste vrijwilligers in de uitvoering en sponsorende experts voor advies en begeleiding.

Het bestuur bestaat momenteel uit 4 leden en vergadert (met de zakelijk en artistiek leiders) gemiddeld 4 keer per jaar.

Ter versterking van het bestuur zoekt Stichting Club Classique een bestuurslid met juridische achtergrond en/of kennis.

Bestuurslid

Wij zoeken
Het bestuurslid dat we zoeken

  • Heeft een hart voor (klassieke) muziek;
  • Heeft een (professionele) juridische achtergrond;
  • Heeft affiniteit met de muziek- en/of culturele sector;
  • Ervaring als bestuurder van een fondsenwervende en/of culturele organisatie is een pre;
  • Is in staat om met andere bestuursleden te werken als een team;
  • Een relevant netwerk in het culturele domein is een pre.

Wij bieden

  • Een goed georganiseerde werkomgeving voor een jong en creatief muziekgezelschap welke hard aan het groeien is;
  • Een bestuur dat uit vier bestuursleden bestaat met een goede samenwerking;
  • Een betrokken groep van ongeveer 30 vrijwilligers die met enthousiasme bijdragen aan de organisatie van Club Classique.

Interesse?
Wil jij onderdeel uitmaken van een unieke club? Stuur dan uiterlijk 26 april 2021 je CV en korte motivatie naar Jan van den Bossche (voorzitter): jan@clubclassique.nl. Voor vragen of meer informatie kan je mailen naar Dionne Pierik (zakelijk leider): dionne@clubclassique.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.