Bibliotheek Zuid-Kennemerland: Medewerker Ondersteuning

Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem zoekt een Medewerker Ondersteuning voor 18-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-04-2021Steeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden om te lezen,
te studeren en elkaar te ontmoeten. De Bibliotheek is motor van een vaardige samenleving en een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, of voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt. Het is een plek waar je antwoorden vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Of je nu komt om boeken te lenen, te studeren of te werken, mensen te ontmoeten of kennis te halen of te delen: bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland kan het! De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is actief in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort.

Wij zoeken per direct een enthousiaste

Medewerker Ondersteuning

18-24 uur per week

Samenwerking
Het team Dienstverlening bestaat uit 20 medewerkers Ondersteuning, 34 medewerkers Dienstverlening en 2 planners. De aansturing vindt plaats door 2 managers. Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Publieksdienstverlening waar de teams Educatie, Programmering, Collectie en de Vrijwilligers ook onderdeel van uitmaken. Samen verzorgen zij de dienstverlening aan ons publiek.

Werkzaamheden
Als medewerker Ondersteuning zorg je voor de boekgerelateerde processen binnen de Bibliotheek, denk hierbij aan:

  • het terugzetten van boeken in de kasten;
  • het verzamelen van de gereserveerde boeken en deze klaarzetten;
  • zorgen voor een mooie presentatie van boeken.

Je hebt een ondersteunende functie en bent voornamelijk bezig met de boeken, uiteraard ben je aanspreekbaar voor bezoekers die een vraag hebben. Je werkt in teamverband, en samen met de collega Dienstverlening, die verantwoordelijk is voor werkzaamheden als het begeleiden van groepen bezoekers en het beantwoorden van vragen, zorgen jullie voor een optimale dienstverlening.

Profiel & eisen
Je vindt het leuk om te zorgen voor een opgeruimde Bibliotheek in een dynamische werkomgeving. Bezoekers die komen om een boek uit te zoeken, een krant te lezen, te studeren of deel te nemen aan een (taal)activiteit, jij zorgt dat boeken op de juiste plek in de kast komen te staan en dat gereserveerde boeken klaarstaan voor ons publiek.

Je werkt accuraat, bent proactief en hebt een positieve instelling. Verder ben je gewend om met geautomatiseerde systemen te werken.

Flexibiliteit in werkuren en -dagen is een vereiste, je werkt op roosterbasis en wordt ingezet op alle vestigingen van de Bibliotheek, indien nodig ook in de avonden en in het weekend. De drukste dagen zijn op de woensdag, vrijdag en in het weekend, we verwachten een hoge beschikbaarheid op deze dagen.

Houd er rekening mee dat een goede fysieke conditie nodig is voor deze functie, het grootste deel van de dag sta je en ben je bezig met het verplaatsen van boeken.

Aanbod
De functie is voor de duur van een jaar waarbij het de intentie is om de samenwerking voort te zetten. De inschaling is afhankelijk van kennisniveau en ervaring maximaal € 2.458, — bruto per maand bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 3) op basis van de cao Openbare Bibliotheken. De eindejaarsuitkering bedraagt 3,25% en uiteraard ontvang je een lidmaatschap van de Bibliotheek.

Informatie & solliciteren
Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Mail je vragen naar personeel@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Interesse? Solliciteren kan tot en met 11 april 2021, graag motivatie & CV mailen naar: sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl

De vacature staat in- en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Eventueel winnen wij referenties in. De Bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij; wij zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit in achtergrond en ervaring.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.