Bibliotheek Zuid-Kennemerland: Functioneel Beheerders

Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem zoekt twee Functioneel Beheerders voor gezamenlijk zo’n 56-60 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Nader te bepalen | Sluitingsdatum: geenSteeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden om te lezen,
te studeren en elkaar te ontmoeten.
De Bibliotheek is motor van een vaardige samenleving en een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt. Het is een plek waar je antwoorden vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Of je nu komt om boeken te lenen, te studeren of te werken, mensen te ontmoeten of kennis te halen of te delen: bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland kan het! De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is actief in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort.

Wij zoeken per direct twee

Functioneel Beheerders

Gezamenlijk zo’n 56-60 uur per week

Plek
Het team Functioneel Beheer (FB) is onderdeel van de afdeling Bedrijfsdiensten en bestaat uit 4 medewerkers. Binnen de afdeling Bedrijfsdiensten valt ook team Facilitaire Zaken, in totaal werken er 11 medewerkers. Functioneel Beheer is verantwoordelijk voor het organiseren van de informatievoorziening van de Bibliotheek. De manager Bedrijfsdiensten is eindverantwoordelijk voor de afdeling.

Werkzaamheden
Het technische ICT-beheer van de werkplekken, netwerk en het serverpark is uitbesteed. Het functioneel beheer voert FB uit.

Als functioneel beheerder breng je de informatievoorziening binnen de Bibliotheek naar een hoger plan. Je signaleert knelpunten en problemen van gebruikers en lost deze op. Je staat continu in contact met de gebruikers en vertaalt hun wensen naar nieuwe functionaliteiten en oplossingen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en bij andere bibliotheken. Samen met de gebruikers implementeer je nieuwe functionaliteiten, je onderhoudt contacten met de ICT-beheerder en leveranciers van de standaardapplicaties.

De komende periode wordt projectmatig gewerkt aan de verdere uitrol van Microsoft 365, het implementeren van een CRM (Microsoft Dynamics) en het optimaliseren van het gebruik van het bibliotheeksysteem V-Smart van Infor, Profit van Afas.

Profiel
Je bent proactief, communicatief vaardig en dienstverlenend. Je toont initiatief en hebt overzicht en inzicht. Daarnaast beschik je over:

  • een relevante opleiding richting ICT, minimaal op MBO-niveau (niveau 4):
  • aanvullend een aantal jaren aantoonbare ervaring op het gebied van functioneel beheer en procesmanagement;
  • ervaring met Microsoft 365, CRM-implementatie en Afas Profit is een pré.

Aanbod
De functie is aanvankelijk voor de duur van een jaar. De inschaling is afhankelijk van kennisniveau en ervaring maximaal € 3.593,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (salarisschaal 8) op basis van de cao Openbare Bibliotheken. De eindejaarsuitkering bedraagt 3,25%, vakantietoeslag 8% en uiteraard ontvang je een lidmaatschap van de Bibliotheek.

Informatie & solliciteren
Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem contact op met Rob Vermeeren, manager Bedrijfsdiensten, rob.vermeeren@bibliotheekzuidkennemerland.nl. Interesse? Solliciteren kan zolang de vacature op onze site staat, graag motivatie & CV mailen naar: sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl

De vacature staat in- en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Eventueel winnen wij referenties in. De Bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij; wij zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit in achtergrond en ervaring.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.