amsterdam&partners: Senior Medewerker Public Affairs

Amsterdam&partners in Amsterdam zoekt een Senior Medewerker Public Affairs voor 32 tot 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 23-04-2021Amsterdam&partners draagt bij aan de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en welvarendheid van een duurzame en inclusieve metropool. Dit doen wij door het dagelijks bouwen van een betere reputatie en het gidsen van bewoners, bedrijven en bezoekers door het unieke aanbod van de Metropool Amsterdam. Door de inzet van de juiste data en inzichten, nieuwe technologieën en verhalen die beklijven (storytelling) beïnvloeden wij beeld en gedrag. In onze visie staat de bewoner centraal en zijn bedrijven, congressen en bezoekers welkom blijven. Mits ze iets toevoegen aan de Metropool Amsterdam. En is de focus verschoven van kwantiteit naar kwaliteit. Wij kunnen die uiteraard niet alleen realiseren. Daarom verbinden we mensen, organisaties en initiatieven om samen kansen te verzilveren en problemen op te lossen. Ons netwerk bestaat uit meer dan 1000 partners die allemaal vorm en inhoud geven aan Metropool Amsterdam. Overheden, culturele instellingen , bedrijfsleven en kennisinstellingen. Samen met onze partners bouwen we aan een leefbare, aantrekkelijke, welvarende, inclusieve en duurzame Metropool Amsterdam.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website.

Voor het team Corporate Communicatie & Pers zijn wij op zoek naar een

Senior Medewerker Public Affairs

met grote liefde voor de culturele sector en de stad Amsterdam

32 tot 38 uur per week

Heb jij een goed netwerk binnen deze sector en de gemeente Amsterdam, en ben je een netwerker en bruggenbouwer? Kun je een lobbystrategie vertalen naar concrete acties en versta je de kunst van het luisteren en beïnvloeden? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Samen met de Coördinator Corporate Communicatie & Pers en het managementteam werk je aan de belangenbehartiging op diverse beleidsterreinen die voor de organisatie relevant zijn zoals kunst en cultuur en de (bezoekers)economie. Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitvoering van een lobbystrategie, adviseert hierin en weet deze strategie te vertalen in concrete acties. Je bouwt en onderhoudt actief een professioneel netwerk bij diverse stakeholders en binnen de gemeenteraad van Amsterdam.

Tevens ben je secretaris van de overlegorganen van de Amsterdamse Culturele Instellingen (ACI) en van de verschillende sector-overleggen. Naast het voorbereiden en verslag doen van deze overleggen volg je ook commissievergaderingen en raadsdebatten, informeer je het ACI over uitkomsten daarvan en vertaal je de standpunten van het ACI in brieven en notities. Je informeert en adviseert de diverse stakeholders en bent een ervaren sparringpartner voor het ACI-bestuur en de directie van amsterdam&partners. De komende periode zullen je werkzaamheden ook in het teken staan van de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en de gevolgen van de coronacrisis voor Amsterdam en de culturele sector.

Competenties

 • Communicatieve vaardigheden: je weet wat er speelt in de Metropool Amsterdam en je stemt de wijze van informeren en communicatiestijl af op de doelgroep. Je bent in staat om snel een relevant netwerk aan te boren en te onderhouden.
 • Beïnvloeden: je hebt de creativiteit om nieuwe wegen te bewandelen en het geduld, de overtuigingskracht, de veranderkracht en verbindende kwaliteiten en daar vervolgens naar de handelen. Je hebt een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Adviseren: je weet anderen te overtuigen van de juistheid van bepaalde inzichten en weet draagvlak en betrokkenheid te krijgen voor standpunten en plannen. Je kunt daarnaast goed omgaan met weerstand.
 • Doorzettingsvermogen en stressbestendigheid: je moet vaak in korte tijd meerdere onderwerpen afhandelen. Daarom moet je snel kunnen schakelen en goed kunnen omgaan met druk en stress.
 • Plannen en organiseren: je stelt prioriteiten om de grootste effectiviteit te behalen en je plant efficiënt tijd en middelen om de vooropgestelde doelen te realiseren.
 • Omgevingsbewustzijn: je weet de kennis van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen effectief in te zetten voor de eigen functie en de eigen organisatie.
 • Proactief: je zoekt naar kansen, onderneemt actie om daar voordeel uit te halen en ziet op lange termijn kansen voor interne en externe ontwikkelingen voor onze organisatie en stakeholders.
 • Discretie en diplomatie: je behandelt vertrouwelijke zaken met zeer veel zorgvuldigheid.
 • Verslaglegging: ruime ervaring in notuleren en verslaglegging van bijeenkomsten en vergaderingen.

Op jouw CV staat

 • Een hbo/wo- werk en denkniveau.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van public affairs, media of communicatie.
 • Kennis van het werkgebied van de Metropool Amsterdam, kennis van de cultuursector en inzicht in de belangen van stakeholders.
 • Kennis van de werkwijze van het gemeentelijk bestuur en interesse voor gemeentelijke politiek.
 • Sterke contactuele vaardigheden.
 • Flexibel in beschikbaarheid, raads- en commissievergaderingen vinden vaak ’s avonds plaats.
 • Uitstekende beheersing van ten minste de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat kun je van ons verwachten?
Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je werk doet. Zo vinden we flexibele werktijden en een informele werksfeer heel belangrijk. Als talent zit je bij ons op je plek. Doorlopende ontwikkeling is onderdeel van onze bedrijfscultuur. We organiseren regelmatig (online) borrels, lunches en ook kennissessies van interne- en externe sprekers. Wil jij ook je bijdrage leveren aan de promotie van onze mooie regio? Dan pas je bij ons!

Daarnaast bieden wij je

 • Een salaris van circa € 3.500,- per maand (op basis van een 38-urig dienstverband).
 • Een contract vanaf 32 uur is bespreekbaar.
 • Een persoonsgebonden budget voor opleidingen.

Meer informatie of direct solliciteren?
Is de vacature van Senior Medewerker Public Affairs precies wat jij zoekt? Reageer dan direct via onderstaande Solliciteer-button.

Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met Wendy van Loenen, HR Executive via werkenbij@iamsterdam.com.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.