Vleeshal: Medewerker Communicatie & Marketing

De Vleeshal in Middelburg zoekt een Medewerker Communicatie & Marketing voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-03-2021De Vleeshal presenteert experimentele, hedendaagse kunst aan een zo breed mogelijk publiek. Dit doet zij op het scherpst van de snede: kunst van hoog niveau wordt getoond in een unieke context. De Vleeshal nodigt kunstenaars uit om speciaal voor haar gotische tentoonstellingsruimte nieuwe werken te ontwikkelen. Zo worden ze gemotiveerd om hun praktijk te verbreden. Onder de huidige directeur Roos Gortzak zijn kunstenaars als Cally Spooner, Ola Vasiljeva, Simone Forti, Andrea Éva Györi, Matthew Lutz-Kinoy en Paul Maheke deze uitdaging aangegaan. De Vleeshal wil met haar programma verrassen en aanzetten tot reflectie.

Medewerker Communicatie & Marketing

16 tot 24 uur per week

De functie
Vanaf 2021 ontvangt de Vleeshal van de Rijksoverheid een BIS-subsidie om ambitieuze toekomstplannen te verwezenlijken. Een uitbreiding van het Vleeshal-team is hiervoor noodzakelijk. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe medewerker Communicatie & Marketing en een nieuwe medewerker Development.

In de functie van medewerker Communicatie & Marketing ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, plannen en uitvoeren van een nieuwe marketing- en communicatiestrategie voor de Vleeshal. Hierbij is er ruimte voor jouw unieke visie. Je denkt mee over het uitdragen van de identiteit van de Vleeshal en wil een zo groot en divers mogelijk publiek in verbinding brengen met hedendaagse kunst. Samen met het Vleeshal-team werk jij aan het vertalen van onze artistieke activiteiten naar pers, drukwerk, social media, nieuwsbrieven en website. Je zorgt hierbij voor eigen planningen en werkt aan manieren om het huidige publiek uit te breiden en een nieuw publiek aan te spreken. Je denkt kritisch na over wat inclusieve marketing en communicatie betekent. In samenspraak met de directeur en de medewerker Development ga je op zoek naar nieuwe kansen voor samenwerkingen – in Middelburg, Zeeland en daarbuiten.

Werkzaamheden

  • Ontwikkelen en uitvoeren van een communicatie- en marketingstrategie, institutioneel en per project, in samenwerking met de directeur en de medewerker Development.
  • Coördinatie nieuw uit te voeren publieksonderzoek.
  • Opzetten, uitvoeren en uitbreiden verschillende doelgroepgerichte marketing-acties.
  • Opstellen van persberichten, mailings, (online) aankondigingen.
  • Coördinatie totstandkoming persmateriaal, contact met onze vormgevers, drukker, leveranciers en diverse media.
  • Bijhouden van de website en social media van de Vleeshal, het beantwoorden van vragen van geïnteresseerden.
  • Coördinatie ontvangsten pers, media- en andere relevante partners.
  • Onderhouden en uitbreiden van duurzaam contact met pers en relevante (online) mediapartners (lokaal, nationaal, internationaal).
  • Bijhouden van webshop en uitbreiden bereik en verkoop Vleeshal-edities en -publicaties.
  • Maken, beheren en bewaken van agenda ‘communicatie & marketing’ met alle relevante deadlines, zorgdragen dat deze deadlines in samenwerking met Vleeshal-team gehaald worden.

Wij bieden je, naast arbeidsvoorwaarden volgens de richtlijnen van de museum-cao, een inspirerende werkplek en veel ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Bij de Vleeshal kun je het ontwikkelingsproces van nieuw werk door hedendaagse kunstenaars van dichtbij volgen. Nieuw werk dat niet alleen reageert op de bijzondere architectuur van de Vleeshal, maar ook op actuele maatschappelijke thema’s.

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met aantoonbare werkervaring in een functie op het gebied van marketing & communicatie of een vergelijkbaar werkveld. In onze organisatie gaan wij uit van de kracht van het verschil: diverse perspectieven, achtergronden en inzichten zijn essentieel voor zowel een inclusieve bedrijfsvoering als een meerstemmig programma. We moedigen iedereen aan om te solliciteren, en in het bijzonder mensen uit minderheidsgroepen die op dit moment ondervertegenwoordigd zijn in de kunstwereld. Lokale verankering, het hebben of ontwikkelen van een band met Middelburg en Zeeland, is voor ons van groot belang.

Informatie
Voor vragen over deze functie kan contact worden opgenomen met assistent-curator Luuk Vulkers via: luuk@vleeshal.nl.

Solliciteren
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je tot uiterlijk 19 maart 2021 je cv en motivatiebrief mailen naar office@vleeshal.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Medewerker Marketing & Communicatie’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.