Taal Doet Meer: Stagiair Communicatie & Werving

Taal Doet Meer in Utrecht zoekt een Stagiair communicatie & werving voor 16 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 03-03-2021Taal Doet Meer zorgt er met zo’n 1000 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, voor te lezen, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken. Ons werk verbindt en levert alle betrokkenen iets op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school en zitten lekkerder in hun vel. Vrijwilligers verbreden hun blik, ontwikkelen zich en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

Om ons verhaal nog beter te vertellen, zoeken wij per direct een

Stagiair Communicatie & Werving

16 tot 32 uur per week

Wat houdt de stage in?
Taal Doet Meer is de laatste jaren flink gegroeid en heeft veel verschillende projecten. Werving van vrijwilligers speelt daarbij een steeds grotere rol. Dit gebeurt via offline en online kanalen. Onze website, nieuwsbrief en social media zijn hierin belangrijke middelen. Onder andere door het creëren van verhalen en content proberen we potentiële vrijwilligers aan Taal Doet Meer te binden. Als stagiair(e) moet je dus creatief aan de slag om ervoor te zorgen dat onze community groeit en geïnteresseerd blijft. Als jij creatief bent en met mooie ideeën komt, zul je zien dat er super veel ruimte is om deze ook waar te maken. Je kunt dus echt groeien en een portfolio opbouwen bij ons.

In overleg creëren we samen een passende stage: uren en werkdagen zijn bespreekbaar.

Team- en organisatiecultuur
Taal Doet Meer is een kleine organisatie, maar met een grote community, waar iedereen werkt vanuit passie en een breed takenpakket op zich neemt. Enkele professionals faciliteren het werk van een grote groep vrijwilligers, waaronder taalcoaches, mentoren, voorlezers, huiswerkbegeleiders en een flinke groep coördinatoren. Het communicatieteam is klein, waardoor iedereen de kans krijgt zich breed te ontwikkelen en te doen waar hij/zij het best in is! Iedereen is bij ons welkom, ongeacht je achtergrond, religie of geaardheid.

Taken stagiair(e)

 • Het creëren van creatieve en aansprekende content voor onze social media-kanalen, website en nieuwsbrief (dit is je hoofdtaak!).
 • Meehelpen bij planning en uitvoering social media.
 • Verhalen verzamelen: interviewen, schrijven van verhalen en filmpjes maken / monteren.
 • Werven van nieuwe vrijwilligers / uitvoeren van wervingsacties.
 • Meedenken over en meehelpen bij uitvoeren van PR-activiteiten Taal Doet Meer.

Profiel stagiair(e)

 • Wij zoeken een enthousiaste HBO’er of WO’er (communicatie / journalistiek) met een zelfstandige werkhouding.
 • Ervaring in de communicatie is een pre.
 • Je kunt goed schrijven.
 • Je bent communicatief vaardig, creatief en ideeënrijk.
 • Je bent actief & handig met het inzetten van social media.
 • Daarnaast heb je affiniteit met ons werkveld en de doelgroep.

Interesse of vraag?
Bij interesse ontvangen we graag een motivatiebrief en curriculum vitae. Deze kun je sturen naar mandy@taaldoetmeer.nl. Voor vragen kun je contact op met Mandy Müller, communicatiemedewerker via mandy@taaldoetmeer.nl of 06-208 710 01.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.