Stichting Wijsneus: Talentmakelaar

Stichting Wijsneus in Amsterdam Noord zoekt een Talentmakelaar voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-03-2021Stichting Wijsneus organiseert naschoolse activiteiten voor kinderen in Amsterdam Noord. In de inmiddels bekende documentaire serie ‘Klassen’ zie je hoe belangrijk het is om aan kansengelijkheid te werken. De kinderen in Noord hebben dat keihard nodig. De scholen in deze serie zijn precies de scholen waar wij op werken. Het ontwikkelen van cultureel vermogen bij deze kinderen vinden wij cruciaal voor een kansrijke toekomst. Daarvoor werken we samen met allerlei organisaties en freelancers op het gebied van kunst- en cultuureducatie, natuur, techniek, media, sport en burgerschapsvorming. Daarnaast werkt Wijsneus samen met SPIN (Speeltuinwerk in Noord) en Stichting DOCK (jongerenwerk) aan een positief pedagogische omgeving (PPO) in Noord waarbij de methodiek en aanpak van Vreedzaam een inspiratiebron is.

Bij jij een organisatietalent? Werk je graag samen met scholen en sta jij graag met de voeten in de wijk? Hou je van kunst en cultuur? En houd jij ervan om plannen te ontwikkelen en te realiseren voor de jeugd in Amsterdam Noord? Lees dan nog even door, want zo iemand zoeken wij!

Talentmakelaar

28 uur per week

Per direct zijn we op zoek naar een Talentmakelaar tevens coördinator PPO. Als talentmakelaar ben je verantwoordelijk voor het aanbod aan brede talentontwikkeling in je gebied (deel van OudNoord én deel van NoordWest). In overleg met de scholen en partners in de wijk maak je, binnen de mogelijkheden van het budget, een plan voor zowel het naschools aanbod op school als in de wijk gedurende het schooljaar en, op termijn, ook in de vakanties. Voor jouw gebied ben je verantwoordelijk voor de organisatie en planning van de naschoolse cursussen: binnen gegeven kaders het vaststellen van je werkbegroting, het maken van het school & wijkplan, de werving van docenten & deelnemers, het houden van evaluaties, het bijwonen van wijk-overleggen en jaargesprekken op scholen, het verzorgen van de inhoudelijke verslaglegging en de financiële verantwoording van de bestedingen in je gebied.

Het is jouw taak om samen met je Wijsneus teamgenoten de uitvoering van alle plannen goed op elkaar af te stemmen en te coördineren. Ook stem je af met de sportmakelaars van het Stadsdeel (aanbod scholen) en met de kinder- en jongerenwerkers van SPIN en DOCK (aanbod in de wijk). Daarnaast onderhoud je goede relaties met belangrijke culturele en educatieve partners in het Stadsdeel zoals Noordje, DAT-school, Lijmlab, Accu, Hotmamahot en NurLimonade, die vaak de uitvoering van de cursussen verzorgen. Samen met verschillende partijen waaronder de Muziekschool Noord en Framer Framed werken we tevens aan de ontwikkeling van open culturele werkplaatsen.

Als coördinator PPO draag je bij aan de ontwikkeling van een positieve pedagogische omgeving, oftewel aan een plek waar kinderen en jongeren kansrijk en veilig kunnen opgroeien. Je bouwt met je gebiedsteam PPO aan een netwerk van organisaties en personen die zich gezamenlijk inspannen voor een prettig en veilig leef- en opgroei klimaat. Een belangrijk uitgangspunt is jeugdparticipatie: kinderen en jongeren krijgen zelf een stem bij het bedenken en organiseren van verbeteringen of activiteiten in hun buurt. Je maakt hiervoor met DOCK en SPIN een werkplan, bent samen verantwoordelijk voor de uitvoering en als medewerker van Wijsneus richt je je vooral op de verbinding tussen school en buurt.

Heb jij…

 • een enthousiasmerende, initiërende persoonlijkheid en een ‘can do’ mentaliteit;
 • een HBO werk- en denkniveau;
 • relevante werkervaring met talentontwikkeling, cultuureducatie en/of primair onderwijs;
 • kennis van de aanpak Vreedzame Wijk of een andere pedagogische methode;
 • een ‘open mind’ en ben je flexibel;
 • een netwerk van relevante partners of weet je die snel op te bouwen.

Ben jij…

 • een goede planner en een organisatietalent;
 • een gestructureerde, zelfstandige doener die tegelijkertijd goed kan samenwerken in een team;
 • flexibel, gedreven en pragmatisch;
 • (bij voorkeur) bekend in Amsterdam Noord;
 • goed bekend met ICT processen en de standaardsoftware (Word, Excel).

Gezien het vertrek van de huidige Talentmakelaar, zoeken we een enthousiaste, stevige en ervaren kracht.

Wat bieden wij?

 • Salaris conform CAO Welzijn.
 • Een open en collegiale cultuur met collega’s werkend in een compact team.
 • De mogelijkheid om mee te werken aan de opbouw van de organisatie.
 • Mogelijkheid tot extra scholing.

Je kan snel beginnen (half april of in ieder geval uiterlijk 1 mei 2021), dus stuur je motivatiebrief en CV voor 1 maart 2021 naar ons op. Salarisindicatie: conform CAO Welzijn, inclusief eindejaarsuitkering en verder afhankelijk van leeftijd en ervaring.
Meer informatie verkrijgbaar bij: Ger Jager, directeur Wijsneus. Kijk ook eens op onze website: www.stichtingwijsneus.nl en bij www.sterrenmakers.nl waar heel ons aanbod op staat.

Stuur je motivatiebrief en CV voor 1 maart 2021 naar ger@wijsneus.info. De eerste sollicitatiegesprekken zijn nu gepland op dinsdag 9 maart en woensdag 10 maart 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.