Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam: Cultuurcoach PO Schrijven

Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam in Rotterdam-Zuid, IJsselmonde zoekt een Cultuurcoach PO Schrijven voor minimaal 5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 11-03-2021Wij zijn een veelzijdige, open en enthousiaste organisatie met zo’n 160 vaste medewerkers, 450 zelfstandige docenten en 45 vrijwilligers. Wij willen een afspiegeling zijn van Rotterdam, de stad waar we ons voor inzetten. Verschillende perspectieven en achtergronden vergroten de denkkracht en creativiteit van SKVR waardoor we optimaal kunnen aansluiten bij de behoefte van de Rotterdammers. Het maakt voor ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt.

Wij zoeken per direct een

Cultuurcoach PO Schrijven

minimaal 5 uur per week

 • Wil jij onderdeel zijn van een school en echt een verschil maken op het gebied van taalontwikkeling?
 • Ben jij een ervaren docent met een stevige persoonlijkheid?
 • Heb jij een visie op cultuuronderwijs?
 • Wil jij een verbindende rol vervullen?

Reageer op deze functie en word onderdeel van onze missie!

Wij zijn per direct op zoek naar een Cultuurcoach Schrijven voor een basisschool in Rotterdam-Zuid, IJsselmonde.

Naast het geven van actieve cultuurlessen aan hele groepen, heb je als cultuurcoach een verbindende rol in de wijk. We zoeken een ervaren docent met een visie op cultuuronderwijs.

We zoeken iemand die in elk geval 5 lesuren per week op de betreffende school lesgeeft, met daarbij nog extra uren om de specifieke cultuurcoachtaken uit te kunnen voeren.

Als cultuurcoach verbind je kunst, cultuur en de wijk met elkaar en draag je bij aan de zichtbaarheid daarvan. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een literair podium voor kinderen of je nodigt lokale schrijvers uit voor een klassenproject.

Ook ben je een verbinder tussen de school en SKVR. Verder zorg je voor een goede overgang tussen het binnenschoolse cultuuronderwijs en de buitenschoolse lessen (of andere doorstroomactiviteiten). Zo zal er ruimte zijn voor een talentenklasje voor kinderen van de school die graag een extra uur aan creatief schrijven willen besteden.

Voor jou is dit een uitgelezen kans om onderdeel te worden van een school en echt een verschil te maken op het gebied van taalontwikkeling.

In Rotterdam biedt SKVR diverse cultuureducatieprogramma’s aan, in de vrijetijd en in het onderwijs. SKVR gelooft in het volgende: door actieve cultuurbeoefening, op school of in je eigen tijd, krijg je de tools om verbeeldingskracht te ontwikkelen. Door te reflecteren op waarom de dingen zijn zoals ze zijn en waarom je de dingen doet zoals je ze doet, kun je je verbeelden hoe het ook anders zou kunnen. Hiervoor heb je vertrouwen nodig, een docent jou echt ziet. Wij omarmen daarbij de diversiteit van Rotterdam, sluiten aan op ontwikkelingen in de stad en respecteren de authenticiteit van ieder individu dat wil ontdekken wie hij of zij is.

Jij

 • Bent bevoegd kunstdocent en hebt grote affiniteit met (en ook ervaring in) het geven van creatief schrijven. Onderwijsbevoegdheid een vereiste (bijvoorbeeld docent theater, afgestudeerd aan de pabo, docent Nederlands).
 • Hebt ervaring in het lesgeven aan grote groepen, liefst binnen het onderwijs.
 • Hebt ervaring in het zelfstandig ontwikkelen van creatieve taal- of schrijflessen en lessenseries.
 • Kunt leerlingen prikkelen, uitdagen en enthousiasmeren door je artisticiteit en didactische vaardigheden in de lessen in te zetten.
 • Staat in contact met wat er in de wijk speelt en bent in staat dit te verbinden met jouw kunstdiscipline schrijven.
 • Bent een stevige persoonlijkheid en vindt het leuk om samen met een school af te stemmen waar hun behoefte ligt en hoe jij daarop kan inspelen.
 • Wil graag langere tijd aan een school verbonden zijn.
 • Bent zelfstandig ondernemer en hebt een KvK-inschrijving en btw-nummer
 • Komt in aanmerking voor een verklaring omtrent gedrag (VOG) met het screeningsprofiel ‘Onderwijs’.
 • Woont bij voorkeur in Rotterdam-Zuid, niet te ver van IJsselmonde.

We zijn nieuwsgierig naar jouw motivatie en ervaring om bij SKVR te werken in de functie van Cultuurcoach Schrijven en bieden jou:

 • Een uitdagende en dynamische werkomgeving, binnen de grootste instelling voor cultuureducatie van Nederland.
 • Een vergoeding van tussen de € 42 en € 57 per lesuur, afhankelijk van jouw ervaring.
 • Een fijne organisatie waar altijd ruimte is voor de ontwikkeling van jouw nieuwe projecten.
 • Inhoudelijke ondersteuning door middel van docentdagen, contact met collega’s en trainingen, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt.
 • Wij vinden inclusiviteit van groot belang en we willen graag dat de docenten een weerspiegeling zijn van de stad zodat alle leerlingen van Rotterdam zich met onze docenten en ideeën kunnen identificeren.

Solliciteren?
Stuur jouw motivatie en cv onder vermelding van Cultuurcoach Schrijven naar sollicitaties@skvr.nl ter attentie van Elise Weber, HR-adviseur. Solliciteren kan tot en met 11 maart 2021.

Meer informatie
Heb je vragen over de functie of sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Elise Weber, HR-adviseur. Zij is bereikbaar op sollicitaties@skvr.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.