Rijnbrink: Adviseur Cultuureducatie

Rijnbrink in Deventer zoekt een Adviseur Cultuureducatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-03-2021


Rijnbrink wil bijdragen aan een vaardiger, creatiever en slimmer Overijssel en Gelderland. Wij zetten ons in deze provincies iedere dag met passie in om bij te dragen aan een klimaat waarin bibliotheken, taalhuizen, muziekverenigingen, scholen en cultuuraanbieders inwoners verrijken met taalvaardigheden, digitale vaardigheden of creatieve vaardigheden. Want hoe vaardiger we zijn als burger, hoe meer we zelf vorm kunnen geven aan ons leven. En dat is een belangrijke factor die het welzijn en geluk van mensen mede bepaalt!

Rijnbrink cultuureducatie is partner voor cultuuronderwijs in Overijssel. Wij helpen scholen (primaire & voortgezet onderwijs), gemeenten en cultuuraanbieders om kwalitatief goede cultuureducatie te realiseren.

Meedoen aan cultuur draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van mensen en een sociale samenleving, maar ook aan het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en samenwerken. Samen met gemeenten, scholen en cultuuraanbieders maken wij ons namens de provincie sterk voor goed cultuuronderwijs in Overijssel.

Ontdek meer over ons op www.rijnbrink.nl en www.cultuuronderwijsoverijssel.nl.

Adviseur Cultuureducatie

32 uur per week

“Heb jij passie voor cultuureducatie, onderwijs en jongeren?”

Als adviseur cultuureducatie vervul je een veelzijdige functie waarbinnen diverse kwaliteiten van jou worden aangesproken. Je gaat projecten binnen het werkgebied cultuureducatie begeleiden en adviseren. Specifieke productontwikkeling valt onder jouw hoede. En de ontwikkeling van educatieve digitale projecten, gebruik makend van ‘nieuwe’ en bestaande digitale media. Bijvoorbeeld voor het omzetten van bestaande leermiddelen naar digitale producten. Je hebt voelsprieten voor kansen in de markt als het gaat om ontwikkeling van nieuwe producten en/of diensten.

Je bent een flexibele, stabiele en inspirerende persoonlijkheid en bent vaardig als gesprekspartner op verschillende niveaus. Je bent creatief met een zakelijke blik en bent goed in staat om waar nodig uitdagingen zelfstandig op te pakken en om jezelf te blijven ontwikkelen. Je bent een aanjager die goed kan samenwerken. Samen met je collega’s werk je aan het sterker op de kaart zetten van de producten en diensten vanuit het team cultuur. Je gaat werken in een dynamische omgeving die vraagt om snel schakelen waarbij gevoel voor humor wordt gewaardeerd.

Jij hebt

 • Een afgeronde en relevante hbo opleiding.
 • Passie voor cultuur én een stevig netwerk binnen het (Overijsselse-) cultuureducatie werkveld.
 • Kennis van en ervaring met nieuwe media en maakonderwijs.
 • Kennis van landelijke ontwikkelingen en trends.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • ICT kennis met ervaring van webbeheer is een pre.

Wat krijg je van ons?

 • Een plek in een goed op elkaar ingespeeld, professioneel en gezellig team.
 • Een marktconform salaris schaal 9 cao Openbare Bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 3.228,- en max € 4.158,- bij 36 uur per week.
 • Een contract voor de duur van een jaar waarbij doorgroei naar een vast dienstverband en een senior functie mogelijk is.
 • Een laptop, smartphone en een werkplek in een nieuw, modern ingericht kantoor in het mooie Deventer.
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken en flexibele werktijden zijn mogelijk (in overleg).
 • Goede verdere secundaire arbeidsvoorwaarden en een gunstige pensioenregeling. Kijk hier voor een totaalbeeld van de arbeidsvoorwaarden.
 • Aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt jezelf en ook ons ten goede. Op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op informeel leren en uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest. Ook investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied.

Laten we kennismaken!
Voel jij je aangesproken door deze vacaturetekst, dan ontvangen we graag jouw reactie, waarin je aangeeft wat jouw drive is, wat jou inspireert in deze functie en waarom we juist jou nodig hebben om deze functie tot een succes te maken.

Reageer vóór 7 maart 2021 via de Solliciteer-button.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Merel ten Elzen, senior adviseur cultuureducatie, ze is op maandag- en donderdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur bereikbaar, via 06-237 34 798.

De eerste gesprekken vinden plaats in week 11.

Solliciteer!

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.