Paleis Het Loo, Nationaal Museum: Registrar

Paleis Het Loo, Nationaal Museum in Apeldoorn zoekt een Registrar (Junior / Aankomend) voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 09-03-2021Paleis Het Loo beheert 160.000 objecten waarvan circa de helft in langdurig bruikleen. We bevinden ons in een interessante fase met de herinrichting in het verschiet, waar volop ruimte is voor ontwikkeling en professionalisering van processen, procedures en documentatie. Jouw bijdrage hierin is meer dan welkom.

De Registrar draagt zorg voor kortlopende en langdurige, inkomende én uitgaande bruiklenen. Deze functie biedt je daarmee een unieke kans om je te ontwikkelen in al deze facetten van ons vakgebied.

Je bent scherp op de inhoud van bruikleenovereenkomsten en geeft hieraan administratieve uitvoering. Tegelijkertijd werk je met enige regelmaat tussen de fysieke collectie. Van activiteiten als planning, registratie en transport, die gemoeid gaan met het verplaatsen van objecten en het voorbereiden van tentoonstellingen, word jij enthousiast. Het schakelen in communicatie tussen collega’s, verzekeraars, transporteurs en bruikleenpartners is aan jou wel toevertrouwd. Doelgericht blijven in tijden waarin alles samen lijkt te komen, werkt motiverend voor je.

Kom jij ons team versterken?

Wij zoeken voor de afdeling Informatie & Documentatie, dat onderdeel uitmaakt van het cluster Kennis & Collectie:

Registrar

(Junior / Aankomend)

36 uur per week

Wat neem je mee

  • Je beschikt over één tot drie jaar ervaring en hebt de juiste kennis op het gebied van professioneel beheer van cultureel erfgoed. Bij voorkeur heb je de Reinwardt Academie succesvol afgerond.
  • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken in Nederlands en Engels en kunt ook in mogelijk gevoelige situaties de juiste toon vinden.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken en kennis / ervaring met specifieke software op het gebied van collectieregistratiesystemen (Paleis Het Loo maakt gebruik van The Museum System).
  • Je werkt georganiseerd, bent omgevingsbewust en je bent stressbestendig.

We bieden

  • Jaarcontract met zicht op een eenmalige verlenging van nogmaals één jaar (schaal 7 van de museum cao).
  • Een functie voor 36 uur per week, waarbij (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden behoort.
  • Een inhoudelijk interessante en leerzame functie binnen het compacte team Informatie & Documentatie, dat onderdeel uitmaakt van het cluster Kennis & Collectie.
  • Een hoge mate van zelfstandigheid en nauwe samenwerking met collega’s met jarenlange ervaring, ieder met een eigen specialisme: collectieregistratie & documentatie, bibliotheek & archief, fotodocumentatie & beeldbeheer en het bruikleenverkeer, waar jij je mee bezig gaat houden.
  • Dankzij de vele collegiale contacten die je zowel intern als extern onderhoudt bouw je een breed netwerk op van beheerders van (inter)nationale collecties.

Solliciteren?
We horen graag waarom deze functie jou aanspreekt en wat jij mee brengt voor Paleis Het Loo. Jouw motivatie en cv ontvangen wij graag per mail aan sollicitaties@paleishetloo.nl of via het online sollicitatieformulier gekoppeld aan onderstaande sollicitatiebutton.

Als je vragen hebt kun je terecht bij Liesbeth Schotsman, teamleider Informatie & Documentatie, bereikbaar op 055-577 24 00. Je kunt solliciteren tot en met dinsdag 9 maart 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats op 12 maart 2021.

Het overleggen van een geldige VOG is verplicht bij indiensttreding. Wij gaan zorgvuldig om met de verstrekte gegevens en handelen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Na afloop van de werving- en selectieperiode worden je gegevens maximaal vier weken bewaard.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.