Museum Catharijneconvent: Coördinator Technische Dienst

Museum Catharijneconvent in Utrecht zoekt een Coördinator Technische Dienst voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 14-03-2021Museum Catharijneconvent bevindt zich in het hart van Utrecht, in een prachtig middeleeuws kloostergebouw. Het is het rijksmuseum voor de kunst en het erfgoed van het christendom in Nederland. Het museum beheert een unieke kunstcollectie en kende de afgelopen jaren een sterke publieksgroei (in 2019 ontving het museum 160.000 bezoekers). De gemiddelde jaaromzet bedraagt 8 miljoen euro en het museum is financieel gezond. Er werken ruim 55 fte aan gemotiveerde medewerkers en vele vrijwilligers. Om de publieksgroei op termijn te kunnen faciliteren, bereidt het museum een grootschalige verbouwing en herinrichting voor.

Vanwege het aanstaande vertrek van een collega zoeken wij per 1 juni 2021 een

Coördinator Technische Dienst

32-36 uur per week

Je primaire taak is het coördineren en plannen van de technische werkzaamheden door derden op het gebied van gebouw- en klimaatbeheer en het coördineren en plannen van de werkzaamheden van de medewerkers technische dienst, waaronder de realisatie van tentoonstellingen. Het gaat om een meewerkende functie: dat betekent dat de coördinator zelf ook facilitaire werkzaamheden uitvoert. Je legt verantwoording af aan het hoofd Gebouw, techniek en beveiliging.

Je belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het:

 • zorgen voor de dagelijkse planning en coördinatie van de werkzaamheden van derden en medewerkers technische dienst;
 • (laten) zorgen voor het preventief en correctief onderhoud volgens de jaarplanning en het verzamelen van informatie voor rapportage van gewenste aanpassingen op het gebied van gebouw- en installatiebeheer aan het hoofd Gebouw, techniek en beveiliging;
 • verrichten – net als de andere medewerkers – van uitvoerende werkzaamheden in het kader van onderhoud en instandhouding van de gebouwen en terreinen;
 • voorstellen doen en het ondersteunen van de uitbesteding van specifiek technische werkzaamheden ter optimalisering van het beheer van de gebouwen en installaties;
 • coördineren en meewerken aan de tentoonstellingsopbouw;
 • verrichten van voorkomende facilitaire werkzaamheden;
 • zorgen voor goede werkinstructies, processen en procedures;
 • ondersteunen van het hoofd Gebouw, techniek en beveiliging bij het ontwikkelen van het afdelingsbeleid;
 • aanwezig zijn bij de functioneringsgesprekken die het hoofd Gebouw, techniek en beveiliging voert met medewerkers van de technische dienst;
 • vanuit de eigen expertise meedenken over de uitbreidingsplannen van het museum;
 • je hebt taakgerichte budgetverantwoordelijkheid (binnen de vastgestelde langetermijn-overeenkomsten met derden).

De functie-eisen zijn:

 • mbo-niveau-4: breed technisch geschoold en/of werkervaring in meerdere technische vakgebieden;
 • meerdere jaren ervaring in een gebouwbeheer-/huismeesterfunctie.

Wat zijn jouw karakteristieke eigenschappen:

 • coördinerende capaciteiten en organisatievermogen;
 • technisch inzicht en technisch uitvoerende capaciteiten;
 • contactuele vaardigheden (mondeling en schriftelijk);
 • proactief, zelfstandig en representatief optreden;
 • gastvrij en flexibel.

Museum Catharijneconvent onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en streeft naar een divers personeelsbestand. We moedigen dan ook iedereen die op basis van kennis en ervaring geschikt denkt te zijn voor deze functie van harte aan om te solliciteren.

Wij bieden:
Museum Catharijneconvent kent arbeidsvoorwaarden conform de Museum cao. We bieden in eerste instantie een tijdelijk contract voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 7 (maximaal € 3.080,- per maand op basis van een 36-urige werkweek, exclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,4%).

Interesse en vragen?
Voor informatie kunt u contact opnemen met Dick Nieuwenhuis, hoofd Bedrijfsvoering, via 030-231 38 35. Mail uw sollicitatiebrief met cv uiterlijk 14 maart 2021 naar info@catharijneconvent.nl, ter attentie van Dick Nieuwenhuis, onder vermelding van ‘vacature coördinator technische dienst’. De eerste gespreksronde vindt plaats op 22 maart 2021. De tweede ronde is op 25 maart 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.