Museum Boijmans Van Beuningen: Medewerker Pers

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Medewerker Pers voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 07-03-2021De wereldberoemde kunstcollectie van Boijmans Van Beuningen is in 171 jaar uitgegroeid tot ruim 151.000 objecten. Tijdens de renovatie en vernieuwing van Museum Boijmans Van Beuningen blijft de kunst deels zichtbaar in schoolklassen en in (inter)nationale musea en instellingen. Vanaf de tweede helft van 2021 krijgt de gehele collectie nieuw onderdak in het dan te openen Depot Boijmans Van Beuningen; het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. In 2026 hoopt het museum de deuren te openen van het dan vernieuwde en nog steeds veelzijdige en eigenzinnige kunstmuseum in het hart van Rotterdam.

Voor de afdeling Marketing & Communicatie zoeken we op korte termijn een:

Medewerker Pers

24 uur per week

De afdeling
De afdeling Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor het brand management, de externe en interne communicatie en het bedenken en uitvoeren van marketing- en communicatiecampagnes van alle activiteiten rondom Museum en Depot Boijmans Van Beuningen.

Profiel
Je bent een flexibele, enthousiaste en fijne persoonlijkheid met een liefde voor kunst & cultuur. Je bent sociaal ingesteld en je stapt gemakkelijk op medewerkers af en belt onbekende journalisten met een zojuist bedacht voorstel. Je bent een hands-on teamplayer, werkt planmatig en bewaart ook in stressvolle situaties rust en overzicht. Jij weet van aanpakken en kunt gemakkelijk schakelen tussen diverse werkzaamheden. Nauwkeurigheid en resultaatgerichtheid staan bij jou voorop.

Functie-inhoud

 • Schrijven en redigeren van persberichten en het uitsturen van persmailings.
 • (telefonisch) pitchen van ideeën aan de pers.
 • Onderhouden van perscontacten.
 • Persbestand up-to-date houden.
 • Organiseren van pers (gerelateerde) evenementen en nabewerking.
 • Schrijven van Q&A’s.
 • Deelname aan projectgroepen en actief meedenken.
 • Aandragen van creatieve oplossingen en deze uitvoeren.
 • Lijsten van nieuw te benaderen media (nationaal en internationaal) opzetten en benaderen.
 • Ondersteuning van en rapportage aan de persvoorlichter.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-denkniveau aangevuld met drie jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je weet hoe een museum werkt of kunt je hier snel wegwijs in maken.
 • Je bent in staat boodschappen op doelgerichte wijze begrijpelijk te maken.
 • Je kunt snel de essentie uit een lange boodschap halen en deze omzetten in een pitch.
 • Je bent een goede schrijver en vertaalt verschillende onderwerpen naar inspirerende verhalen.
 • Je bent een creatieve kei in het creëren van relevante invalshoeken.
 • Je spreekt en schrijft uitstekend in het Nederlands en Engels.
 • Het hebben van een medianetwerk is een pre.
 • Je bent flexibel en kunt indien nodig tijdens openingen/perspreviews op extra dagen meedraaien.

Aanbod
Wij bieden een interessante functie in een aantrekkelijke werkomgeving bij een museum van wereldklasse. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van april 2021 tot en met december 2021 voor 24 uur per week. De werkdagen zijn dinsdag, woensdag en vrijdag. Salariëring vindt plaats in schaal 8 volgens de museum-cao. Startdatum is zo snel mogelijk.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Sharon Cohen, persvoorlichter op: 010-441 95 61.

Solliciteren
Solliciteren kan tot en met 7 maart 2021 via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden plaats op: donderdag 11 maart 2021. De tweede gespreksronde is gepland op: dinsdag 16 maart 2021 (deze bevat een korte opdracht met onder andere het bellen van journalisten).

Boijmans Van Beuningen erkent het belang en de noodzaak van diversiteit in de organisatie en streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, conform de Code Diversiteit en Inclusie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.