KNAW: Projectleider Wetenschaps-communicatie

KNAW in Amsterdam zoekt een Projectleider Wetenschapscommunicatie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 28-02-2021De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten – en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek – die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Voor ondersteuning van het pilotfonds Wetenschapscommunicatie door Wetenschappers: Gewaardeerd ! zoeken wij een

Projectleider Wetenschapscommunicatie

Bureau KNAW

24 tot 32 uur per week

Functieomschrijving
Voor ondersteuning van het pilotfonds Wetenschapscommunicatie door Wetenschappers: Gewaardeerd ! zoeken wij een Projectleider. Als projectleider van het pilotfonds ben je aanspreekpunt voor onderzoeksgroepen die een toekenning uit het fonds Gewaardeerd! hebben gekregen en zorg je dat activiteiten voor kennisdeling, netwerkvorming en onderzoek worden georganiseerd. Voor netwerkvorming draag je bij aan ontwikkeling en beheer van de website van Samenweten. Daarnaast kun je worden ingezet als secretaris voor overige fondsen en prijzen van de KNAW.

Dit ga je nog meer doen

 • Fungeren als vraagbaak en de communicatie verzorgen voor groepen onderzoekers in het pilotfonds.
 • Organiseren van workshops, (online) bijeenkomsten en vergaderingen en de rapportage daarvan opstellen.
 • Ondersteunen van externe partners die betrokken zijn bij het onderzoek en de rapportage Netwerken vormen tussen deelnemende groepen onderzoekers, met name door (content) ontwikkeling – en beheer van de website van Samenweten.
 • Zorgdragen voor het traject van oproep voor aanvragen/nominaties tot en met toekenning/prijsuitreiking.
 • Werkzaamheden uitvoeren in nauwe samenwerking met de projectleider Samenweten en collega’s van de afdelingen KNAW Wetenschapsfondsen en Communicatie & Informatievoorziening, waartoe ook het Congresbureau van de KNAW behoort.

In opdracht van het ministerie van OCW beheert de KNAW een pilotfonds bestemd voor het erkennen en waarderen van groepen universitaire onderzoekers die structureel werk maken van wetenschapscommunicatie. Tijdens de looptijd van het fonds wordt gewerkt aan kennisdeling, netwerkvorming, onderzoek en evaluatie. Je bent onderdeel van de afdeling Wetenschapsfondsen die zorgdraagt voor de wetenschappelijke prijzen die de KNAW zelf, of in samenwerking met andere partijen uitreikt en voor de stimuleringsprogramma’s uit de private fondsen die de KNAW beheert.

Samenweten is een project geïnitieerd door de KNAW dat wetenschappers stimuleert én equipeert om de uitwisseling van kennis met de samenleving te versterken. Samenweten organiseert trainingen public engagement voor promovendi en postdocs en netwerkbijeenkomsten om expertise op het gebied van wetenschapscommunicatie uit te wisselen.

Functie-eisen

 • Belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek en wetenschapscommunicatie.
 • Goede organisatorische vaardigheden: ervaring met opzetten van (online) bijeenkomsten is een pre.
 • Kennis van en ervaring met (online) communicatie en sociale media.
 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden.
 • Enthousiasmerende en zelfstandige werkhouding, zorgvuldig, flexibel en communicatief sterk.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke functie van 1,5 jaar, voor 3 tot 4 dagen per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime dienstverband tenminste € 2.920,00 en maximaal € 4.012,00 bruto per maand (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden met een aantrekkelijke verlofregeling (232 verlofuren bij een fulltime dienstverband).

Werkgever
Bureau KNAW
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten – en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek – die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Additionele informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marja van der Putten, directeur KNAW Wetenschapsfondsen, e-mail marja.van.der.putten@knaw.nl, telefoon 06 1315 0847.

Sollicitatieprocedure
Richt je sollicitatiebrief met een motivatie en curriculum vitae in één pdf-bestand aan de KNAW en onder vermelding van je voornaam + achternaam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.