Grey Men: Accountmanager & Jaarrekeningenmaker

Grey Men in Amsterdam zoekt een Accountmanager & Jaarrekeningenmaker voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenGrey Men, opgericht in 2005 en gevestigd in Amsterdam, wordt beschouwd als het leading full service fiscaal en financieel adviesbureau voor de creatieve sector in Nederland. Zo werken wij in de top van de entertainment- en mediasector onder meer voor (internationale) film-, televisie- en muziekproducenten, evenementen-organisatoren, reclamebureaus en andere (digital) media- en sportondernemingen, alsmede ruim 400 DJ’s, sporters, muzikanten, fotomodellen, kunstenaars, acteurs en actrices. Wij werken met een jong en flexibel team dat onze cliënten servicegericht begeleidt en adviseert op hoogwaardig niveau. En met kennis van de betreffende branche. Bij Grey Men zetten wij extra stappen zodat cliënten optimaal verzorgd zijn en focus kunnen houden!

Nieuwsgierig naar Grey Men? Onze CEO, Bas Stork, vertelt in dit interview meer over Grey Men.

Grey Men zoekt een

Accountmanager & Jaarrekeningenmaker

voor aansprekende entertainment & media companies en (inter)nationale artiesten/makers

1 fte

Functieomschrijving & werkzaamheden
In de functie van Accountmanager & Jaarrekeningenmaker bij Grey Men ben jij eindverantwoordelijk voor het algehele financiële accountmanagement van jouw eigen praktijk/ portefeuille met cliënten van Grey Men. Waarbij je kunt denken aan grote artiesten en bijvoorbeeld evenementenorganisatoren. Je maakt onderdeel uit van onze finance afdeling en werkt nauw samen met het interne team van fiscalisten.

In deze functie is het cruciaal om cliënten te begeleiden en managen vanuit jouw finance functie alsmede om de vertaalslag te kunnen maken van de cijfers naar advisering richting onze cliënten, en daarmee te kunnen fungeren als sparringpartner. Vanwege de groei van ons bedrijf en onze dienstverlening zijn wij op zoek naar uitbreiding.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Opstellen en controleren van jaarrekeningen;
 • Schrijven van jaarrapportages;
 • Verzorgen van managementrapportages voor cliënten;
 • Bewaken van compliance deadlines en signaleren wanneer onze fiscalisten betrokken moeten worden;
 • Een adviserende rol richting cliënten en fungeren als sparringpartner;
 • Begeleiden en aansturen van de financieel administrateurs (zowel binnen Grey Men als bij de cliënten van Grey Men).

Profiel werknemer

 • Een afgeronde wo- of hbo-opleiding aangevuld met minimaal 2-3 jaar relevante
  werkervaring;
 • Ruime werkervaring met het opstellen van jaarrekeningen en het schrijven van jaarrapportages;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de creatieve sector en interesse in (een deelgebied) van de entertainment- en mediasector (dance/ live muziek/ theater/ film/ fashion/ sport/ kunst);
 • Je hebt cijfermatig inzicht en beschikt over een uitstekend analytisch vermogen;
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig en beleeft plezier aan klantcontact;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Betrouwbaarheid, ethiek en integriteit zijn cruciaal omdat we veel voor en met bekende makers werken;
 • Je pakt zelfstandig taken op en kan een helikopterview behouden;
 • Je bent flexibel en bereid in piekperiode door te werken.

Wat bieden wij
Grey Men biedt een fijne informele werkplek in Amsterdam met 30 (jonge) energieke professionals waar zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en initiatief wordt beloond. Grey Men werkt voor aansprekende (inter)nationale cliënten. Door de gevarieerde cliënten en werkzaamheden bestaan binnen Grey Men ruime groeimogelijkheden. Het salaris zal afhankelijk zijn van kennisniveau en relevante werkervaring. Het team trekt er regelmatig samen op uit om film- en muziekfestivals, concerten, premières, boekpresentaties en/of kunst- en cultuurevenementen van cliënten te bezoeken. Dit laatste uiteraard mits de COVID-19-maatregelen dit toelaten.

Solliciteren en contact
Als je enthousiast wordt van het bovenstaande, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen dan graag je cv en een motivatiebrief waarin je jouw affiniteit met de creatieve sector toelicht. Deze kun je sturen naar Charlotte Kruls, HR-medewerker, via charlotte.kruls@greymen.nl.

Mocht je nog vragen hebben over deze functie, aarzel dan niet en neem contact op met Charlotte via charlotte.kruls@greymen.nl of op: 020 62 77 408.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.