Gemeente Krimpenerwaard: Beleidsmedewerker Monumenten

Gemeente Krimpenerwaard in Stolwijk zoekt een Beleidsmedewerker Monumenten voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 04-03-2021Door jouw vermogen te netwerken en analytisch te denken wordt de monumentenzorg, cultuurhistorie en archeologie in de Krimpenerwaard gewaarborgd. Daar ben je trots op!

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen. Als werkgever geven we ruimte en zijn we betrokken.

Ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ruimte om eigen invulling te geven in taken en werk;
Ruimte om flexibel te werken, Ruimte omdat de gemeente in deze groene omgeving ligt en dat deze gemeente typeert.
We zijn betrokken bij de samenleving en betrokken met elkaar!

De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling is een grote brede afdeling waarin de huidige dynamiek van de samenleving is terug te vinden. De afdeling is verdeeld in vier teams: Beleid, Toezicht en handhaving, Ruimtelijke ordening (voorheen Vergunningen en Ruimtelijke ordening) en Projecten.

Gemeente Krimpenerwaard heeft een vacature voor een

Beleidsmedewerker Monumenten

36 uur per week

Jouw werkweek als Beleidsmedewerker Monumenten
Je bent bij de gemeente Krimpenerwaard hét aanspreekpunt voor monumentenzorg, cultuurhistorie en archeologie. Je adviseert het bestuur over het te voeren beleid op het gebied van monumenten, archeologie en beschermde dorpsgezichten en voert het beleid vervolgens ook uit. Zo ben je betrokken bij bouwinitiatieven aan monumenten, aanwijzing van monumenten en bescherming en promotie van de cultuurhistorie in de gemeente. Daarnaast begeleid je initiatieven rond de Oude Hollandse Waterlinie, de Open Monumentendag en ben je een belangrijke partner voor de historische verenigingen. De gemeente Krimpenerwaard is in ontwikkeling als erfgoedgemeente. De komende jaren zullen daarom in het teken staan van de verdere uitwerking van het nieuwe erfgoedbeleid.

 • Adviseren op omgevingsvergunningen voor monumenten, waarbij je samenwerkt met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.
 • Adviseren bij vooroverleggen voor monumenten, cultuurhistorie en archeologie.
 • Implementatie van cultuurhistorie en monumenten in het Omgevingsplan.
 • Subsidies verlenen voor het onderhoud aan gemeentelijke monumenten.
 • Aanwijzen van gemeentelijke monumenten.
 • Aansturen van projecten met betrekking tot cultuurhistorie.
 • Samenwerken met de historische verenigingen en burgerinitiatieven op het vlak van erfgoed.

Jij

 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante hbo-opleiding. Je hebt enkele jaren werkervaring binnen een overheidsorganisatie en/of een instelling die zich met erfgoed bezig houdt. Je bent bekend met de Erfgoedwet en het omgevingsrecht.
 • Je bent initiatiefrijk, omgevingsbewust en een echte netwerker.
 • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en beschikt over goede organisatorische, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Wie je verder bent, lezen we graag in jouw motivatie voor deze sollicitatie. Geef hierbij aan welke eigenschappen en vaardigheden jou voor deze functie geschikt maken.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Wat krijg je terug van ons?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 4.048,00 bruto per maand (functieschaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Vitamine L(eren): intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden.
 • Betrokken collega’s.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken, zowel qua tijden als op onze 4 locaties (waar je met de elektrische fiets heen en weer door de prachtige omgeving kan fietsen).
 • Daarnaast kent de gemeente het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie.

Meer informatie
Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reinier van Eijsden, afdelingsmanager. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0182.

Solliciteren op de functie van Beleidsmedewerker Monumenten
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.

Stuur je cv en motivatie vóór 4 maart 2021 via de sollicitatiebutton naar de afdeling P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.