Cultuurbedrijf Noordoostpolder: Controller / Hoofd Bedrijfsvoering

Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Emmeloord zoekt een Controller / Hoofd Bedrijfsvoering voor 0,7 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 10-03-2021Cultuurbedrijf Noordoostpolder bouwt mee aan een creatieve samenleving in de Noordoostpolder door de inwoners op gastvrije, prikkelende en verbindende wijze kunst, cultuur en erfgoed te laten beleven. Stichting Cultuurbedrijf Noordoostpolder bestaat uit vijf onderdelen op vier locaties: Centrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst (ook onder de noemer Cultuurbedrijf Noordoostpolder), Theater ’t Voorhuys, Museum Schokland, Kunstuitleen Emmeloord en Eut de Kunst Urk.

Bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder werken circa 90 medewerkers, waarvan ongeveer de helft als zelfstandig opdrachtnemer, en zo’n 40 vrijwilligers.

Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft de interne processen op het gebied van de financiële administratie goed op orde. Ontwikkelpunten de komende jaren zijn het verbeteren van de administratieve ondersteuning van klantreizen / verkoop en projectmanagement. Met uiteraard het op orde houden van de control-functie en de gezonde exploitatie.

Cultuurbedrijf Noordoostpolder zoekt een

Controller / Hoofd Bedrijfsvoering (m/v)

0,7 fte

Wat ga je doen?
Als controller werk je mee en geef je leiding aan de financiële administratie en draag je zorg voor de verschillende administraties. Je ontwikkelt het financiële beleid en stelt tussentijdse rapportages, (meerjaren-, jaar- en project-)begrotingen en de jaarrekening op. Als hoofd bedrijfsvoering fungeer je als eerste aanspreekpunt en interne eigenaar van procedures en applicaties en lever je als lid van het MT een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Je zit het interne bedrijfsvoerings- en gebruikersoverleg voor en neemt deel aan teamoverleggen. Ten slotte ben je, samen met de directeur-bestuurder, gesprekspartner voor de Raad van Toezicht en de externe accountant op het gebied van de AO/IB, de rapportages, begroting en jaarrekening

Tot je taken behoort onder anderen

 • Je draagt zorg voor een effectief en efficiënt werkende financiële administratie.
 • Je geeft leiding aan de medewerker(s) financiële administratie, hebt zitting in het MT en neemt deel aan diverse team- en projectoverleggen inzake financiële, administratieve en bedrijfsvoerings-issues.
 • Je formuleert het financiële beleid, draagt zorg voor de begroting, analyses, prognoses, subsidieaanvragen en –afhandeling, (project)calculaties, liquiditeitsbewaking et cetera.
 • Je signaleert van afwijkingen, stelt maatregelen voor en voert verbeteringen door.
 • Je voert het interne sturings- en controleproces uit, waaronder het bijhouden van de AO/IB, het leveren van managementinformatie en ondersteunen van de budgethouders.
 • Je hebt een centrale rol in de interne ICT-beheerorganisatie; daaronder valt het het bewaken en ontwikkelen van interne procedures, verdere interne kennisopbouw over en integratie van de verschillende crm- en softwarepakketten en verbetering van de managementrapportages; vanuit deze rol zit je het het intern gebruikersoverleg voor.
 • Je onderhoudt en beheert zelfstandig externe contacten op het vlak van administratie, subsidies, verzekeringen en kantoorautomatisering / klantsystemen, en samen met een collega op het vlak van faciliteiten, energie / duurzaamheid, huisvesting, et cetera.

Heb jij het volgende profiel?
Als culturele onderneming streven we naar veelkleurigheid en meerstemmigheid in onze programmering, onze doelgroepen én onze medewerkers. We vragen daarnaast de volgende kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten:

 • Je hebt een Hbo-opleiding op financieel-economisch gebied afgerond.
 • Je bent in staat om als manager op een mensgerichte en daadkrachtige manier op te treden.
 • Je hebt vijf jaar of langer management- en controlervaring in een middelgrote organisatie.
 • Je bent in staat om de werkzaamheden op een analytische en cijfermatige manier te bekijken en dit kun je vertalen naar je collega’s.
 • Je hebt gevoel voor de (on)mogelijkheden van ICT en ervaring met implementaties.
 • Je pakt je werkzaamheden op een accurate, zelfstandige en enthousiaste manier op.
 • Je bent een teamspeler en met jouw vaardigheden weet je eenvoudig te communiceren.
 • Je weet een goede balans te vinden tussen jouw hands-on mentaliteit en het delegeren van werkzaamheden.
 • Het is voor jou vanzelfsprekend of af en toe te werken in de avond of in het weekend.

Cultuurbedrijf Noordoostpolder biedt jou

 • Een inspirerende, uitdagende en informele werkomgeving.
 • Een parttime dienstverband voor 0,7 fte (gemiddeld 25,2 uur per week).
 • Een contract voor bepaalde tijd voor één jaar met een optie voor een contract van onbepaalde tijd.
 • Honorering in functieschaal 11 van de CAO Kunsteducatie.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, persoonlijk scholingsbudget en een intern te besteden tegoed.
 • Veel ruimte en aandacht voor eigen groei en ontwikkeling.

Procedure
Je kunt voor inhoudelijke vragen contact opnemen met Marcel Jansen, directeur-bestuurder, via 06 5334 9779, 0527 760 600, of m.jansen@cultuurbedrijfnop.nl. Voor algemene en procedurele vragen kun je contact opnemen met Jolien Klinkhamer, medewerker P&O, via 0527 760 600 of j.klinkhamer@cultuurbedrijfnop.nl.

Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 10 maart 2021. Je mailt je sollicitatie naar Jolien Klinkhamer (medewerker P&O) op j.klinkhamer@cultuurbedrijfnop.nl.

De gesprekken vinden plaats in twee rondes. Een assessment maakt ook onderdeel uit van de procedure. We streven ernaar de selectie voor 1 mei 2021 af te ronden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.