Conservatorium van Amsterdam: Hoofdvakdocent viool jong talent

Het Conservatorium van Amsterdam in Amsterdam zoekt een Hoofdvakdocent viool jong talent voor 0,1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-03-2021Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) leidt musici op voor het nationale en internationale werkveld, op het hoogste niveau. Het biedt daartoe bachelor- en masteropleidingen in klassieke muziek, jazz- en popmuziek, de Nationale opleiding voor jong toptalent (Sweelinck Academie) en een docentenopleiding. Met dit complete aanbod vormt het CvA niet alleen een volledige afspiegeling van het actuele muzieklandschap, maar speelt het ook een actieve rol in het vormgeven van het nationale en internationale muziekleven, nu en in de toekomst. Het CvA heeft een excellent docentencorps, een populatie van ongeveer twaalfhonderd studenten en maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Een belangrijk onderdeel van het CvA is de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong muzikaal toptalent. Voor het team van docenten van de Sweelinck Academie zoeken wij een:

Hoofdvakdocent viool jong talent

0,1 fte

Functiebeschrijving
De docent verzorgt onderwijs en geeft begeleiding aan vioolleerlingen in de leeftijdscategorie van acht tot achttien jaar die zich binnen de Sweelinck Academie voorbereiden op een mogelijke conservatoriumstudie.

De docent is betrokken bij de verdere ontwikkeling van het onderwijs aan deze jonge leerlingen en neemt zitting in relevante beoordelingscommissies. Binnen het onderwijsprogramma van de Sweelinck Academie is het begrip team-teaching zeer nadrukkelijk leidend. Het studieprogramma is integratief op het gebied van theorie, kamermuziek, koorzang en de uitvoeringspraktijk van het hoofdvak.

Juist op dit gebied wordt van de aan te stellen docent een belangrijke inbreng verwacht. Daarnaast wordt van de nieuwe docent een actieve houding verwacht ten aanzien van het opbouwen van een eigen klas.

Lessen van de Sweelinck Academie vinden plaats op de zaterdagen.

Profiel
De hoofdvakdocent viool:

  • heeft een afgeronde vakopleiding viool met onderwijsbevoegdheid;
  • kan binnen teamverband goed samenwerken met de collega-docenten;
  • beschikt over uitstekende en bewezen pedagogische en didactische vaardigheden op conservatoriumniveau en specifieke kennis van en ervaring met het lesgeven aan tieners;
  • is actief in het nationale werkveld als docent/coach bij zomercursussen, masterclasses en workshops;
  • kan goed organiseren, beschikt over een flexibele instelling en een open houding naar de collega’s binnen de Sweelinck Academie en de CvA-organisatie;
  • heeft een goede (inter)nationale podiumreputatie;
  • beheerst de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse taal;
  • is in staat een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te overleggen;
  • is beschikbaar op zaterdagen.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt minimaal € 3658,64 en maximaal € 5717,25 bruto per maand bij een volledig dienstverband. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. Hierbij hoort een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. De inschaling is mede afhankelijk van kennis, kunde, ervaring en senioriteit.

Procedure
Er vindt op basis van de ingestuurde dossiers een eerste selectie plaats. De sollicitatieronde wordt in mei/juni 2021 gehouden. De kandidaat zal tijdens de sollicitatieronde lessen verzorgen aan een aantal leerlingen van verschillende leeftijden. Daaropvolgend vindt er een besloten gesprek plaats met de sollicitatiecommissie. De commissie bestaat uit de studieleider, coördinator en vakdocenten van de klassieke strijkersafdelingen en staat onder voorzitterschap van de studieleider van de Sweelinck Academie.

Inlichtingen en sollicitaties voor deze functie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met David Kuyken, studieleider Sweelinck Academie, via vacature-cva@ahk.nl. Sollicitaties, voorzien van cv en motivatiebrief, kunnen voor 15 maart per e-mail worden verstuurd naar vacature-cva@ahk.nl.

Het Conservatorium van Amsterdam streeft naar een evenwichtig en divers samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hier rekening mee gehouden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.