Chicks And The City: Junior Zakelijk Leider

Chicks And The City in Rotterdam zoekt een Junior Zakelijk Leider voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 19-03-2021Chicks And The City (CATC) is een cross-mediaal platform met een stevig talentontwikkelingstraject dat vanuit verschillende domeinen en disciplines content maakt en activiteiten organiseert voor en door meiden in Rotterdam.

De deelnemende meiden van CATC – de Chicks – werken aan talkshows, podcasts (ook in opdracht), socialmedia-uitingen, mediaworkshops op scholen en in de wijken, culturele events en, sinds 2020, ook aan een YouTube serie genaamd Chicks On Screen (COS). De leeromgeving wordt ingericht samen met professionals en partners, waardoor het leren plaatsvindt in de ‘echte wereld’. Alles wat er achter de schermen gebeurt, wat de meiden leren en meemaken, interactie met het publiek, samenwerken met partners, op school en in de wijk: allemaal belangrijke onderdelen van de formule.

Bij CATC gaat altijd om inclusieve projecten waarbij de diversiteit van de groep meiden een meerwaarde vormt. Wij zetten ons in het bijzonder in voor kwetsbare meiden waarvoor ons programma nog meer verschil maakt. De diversiteit zorgt ervoor dat de meiden elkaar motiveren en van elkaar leren.

De Chicks laten zich voeden en inspireren door (actuele) thema’s en gasten en vertalen dit naar content. Zij krijgen de tools om zich beter staande te houden in de maatschappij en hun zelfredzaamheid te versterken en hun talenten te ontwikkelen.

Junior Zakelijk Leider

8 uur per week

Wie zoeken wij?
Chicks And The City zit in een transitieperiode. Van een projectorganisatie, ontstaan vanuit live radio maken bij mediapartners (FunX, Rijnmond), ontwikkelen we ons tot een breed (media)platform met meerdere projecten. Sinds 2018 bestaan we als onafhankelijke stichting.

Wij zoeken een junior zakelijk leider die kan optreden als sparringpartner voor de directeur op het gebied van de financiële en zakelijke/beheersmatige kant van de organisatie. Je bent de schakel tussen directeur en huidige en nieuwe partners (culturele sector, onderwijs, bedrijfsleven, de gemeente, private fondsen).
Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de directeur en het bestuur. Je werkt samen met en wordt ondersteund (bijvoorbeeld in verslaglegging en bijhouden kengetallenprestaties) door de Chicks en de Young Professionals.

Je bent een leergierige starter, hebt een opleiding die aansluit op de zakelijke kant van de culturele sector, hebt al enige ervaring bijvoorbeeld met fondsenwerving, en ziet deze positie als een kans om het zakelijk leiderschap verder invulling te geven.

De werkzaamheden:

 • Het organiseren en uitvoeren van subsidieaanvragen en eindafrekeningen voor publieke en private fondsen;
 • Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van partnerorganisaties, gemeente, private en publieke fondsen;
 • Samen met de directeur een visie vormen voor de koers van de organisatie;
 • Ontwikkelen, vaststellen en (mede)realiseren van de zakelijke doelstellingen van de organisatie, met oog voor een sterke bedrijfsvoering en gezonde financieringsmix;
 • Opstellen van overeenkomsten voor teamsleden, partners, opdrachtgevers;
 • Medeverantwoordelijk voor het inrichten en verbeteren van werkprocessen;
 • Verzorgen van de administratie in samenwerking met externe boekhouder RAAK en/of accountant, waaronder kas- en bankboekingen verwerken en (werk)begrotingen bijhouden en bijstellen. Meedenken over het optimaliseren van deze processen;
 • Zorgdragen voor (proces van) jaarverslagen en jaarrekeningen;
 • Zorgdragen voor en bewaken van de codes: Governance Code Cultuur, Code Inclusie en Diversiteit en de Fair Practice Code.

Wat jij meeneemt:

 • Hbo-werk- en -denkniveau (relevante studie is een pre);
 • Ervaring met fondsenwerving in de sociaal-culturele sector;
 • Jij hebt strategisch inzicht, bent creatief en vindingrijk en kan goed organiseren;
 • Jij hebt financieel inzicht, bent goed in Excel en precies met cijfers;
 • Jij hebt people skills en inlevingsvermogen;
 • Jij hebt affiniteit met meidenemancipatie en talentontwikkelingstrajecten;
 • Jij voelt je thuis in een informele, diverse en inclusieve omgeving;
 • Jij kunt goed het overzicht bewaren en kunt omgaan met deadlines.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand uit Rotterdam of omgeving.

Wat bieden wij jou?
Een toffe uitdaging bij een organisatie in transitie – een down-to-earth, open bedrijfscultuur met een warm en enthousiast team. CATC biedt een kans om jouw netwerk te vergroten in verschillende domeinen: media, kunst, onderwijs en zorg en welzijn, en het vak van zakelijk leider vanaf een startpositie te leren.

Het betreft een ZZP-opdracht van gemiddeld 1 dag per week voor 4 maanden met een uurtarief van 25 euro exclusief BTW en uitzicht op een verlenging, mogelijk uitbreiding – bij succesvolle fondsenwerving – van de opdracht.

Informatie:
Ben je enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie, motivatie en curriculum vitae naar Natasja Morales. Tot en met vrijdag 19 maart kun je reageren op deze vacature. Voor meer informatie en/of vragen kun je ook bij Natasja terecht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.