CBK Zuidoost: Junior Stafmedewerker Educatie en Participatie

CBK Zuidoost in Amsterdam zoekt een Junior Stafmedewerker Educatie en Participatie voor wisselend aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenCentrum Beeldende Kunst Zuidoost (CBK Zuidoost) ontsluit actuele beeldende kunst voor een divers publiek en levert met haar activiteiten tegelijkertijd een bijdrage aan het bestaan van kunstenaars en de ontwikkeling van hun oeuvre.

We programmeren tentoonstellingen, geven opdrachten, realiseren een artist in residence-programma, beheren een werkplaats voor professionals en amateurs, bieden een kunstuitleencollectie aan én realiseren een waaier aan educatieve activiteiten. Als platform en maakplek voedt CBK Zuidoost bovendien de discussie over relevante maatschappelijke ontwikkelingen. Ons publiek heeft vaak ook een actieve rol, als maker of adviseur of als deelnemer aan een debat.

Intercultureel handelen en publieksgericht programmeren zit in ons DNA. Onze locatie is inspiratiebron en katalysator. De Amsterdamse Bijlmermeer met een Afro-Caribische identiteit is onze voedingsbodem. Gelegen in de veelkleurige Bijlmermeer verbindt CBKZO lokale -, grootstedelijke – en ook internationale kunstproductie en kunstbeleving; al meer dan 33 jaar.

Voor 2021 is CBK Zuidoost op zoek naar uitbreiding van haar vaste team. We willen we de flexibele schil van onze organisatie vergroten en starters de gelegenheid geven werkervaring op te doen in een inspirerende context. Momenteel zijn wij op zoek naar een:

Junior Stafmedewerker Educatie
& Participatie

(op afroep)

Functieomschrijving in context
Kunsteducatie, talentontwikkeling en cultuurparticipatie zijn volgens CBK Zuidoost belangrijk in het vormen van zelfbewuste individuen die volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

We ondersteunen talentontwikkeling van jong en oud, op allerlei niveaus. We leveren onderwijsgerelateerde activiteiten voor het gehele veld: binnen- en buitenschools, primair – en voortgezet onderwijs, mbo en hbo en universitair onderwijs. Ook is in alle programma’s aandacht voor actieve (doen) en receptieve (reflectie) lescomponenten. Niet-onderwijsgerelateerde educatieve en participatieve projecten worden ook door CBK Zuidoost gerealiseerd.

Ons pakket van activiteiten binnen dit domein komt deels tot stand via opdrachtsituaties. Uit het (onderwijs)netwerk ontstaan specifieke ontwikkel- en uitvoeringsvragen die niet in alle gevallen uitgevoerd kunnen worden binnen de bestaande vaste formatie. Daarom zoekt CBK Zuidoost een junior stafmedewerker Educatie en Participatie die op afroep inzetbaar is. Binnen dit stramien streven we naar een structureel samenwerkverband en ga je als onze nieuwe collega deel uitmaken van ons team.

Taken

  • Lesprogramma’s – actief en receptief – ontwikkelen voor het domein van kunst en cultuur.
  • Lesgeven; zowel receptief als actieve beeldende vorming.
  • Het coachen en monitoren van lessen gegeven door derden.
  • Groepsontvangsten binnen de staande tentoonstellingen begeleiden.

Profiel

  • Als onze nieuwe collega heb je aantoonbare ervaring binnen het domein van de kunst/cultuurparticipatie en affiniteit met actuele beeldende kunst.
  • Je hebt werkervaring in het onderwijsveld; bij voorkeur het basis- en voortgezet onderwijs.
  • Je hebt een relevante afgeronde vakopleiding (hbo of eventueel mbo) en/of een afgeronde kunstenaarsopleiding met pedagogisch getuigschrift.
  • Je kunt zelfstandig taken uitvoeren en bent betrouwbaar, representatief en communicatief.
  • Een verbintenis met Stadsdeel Zuidoost bijvoorbeeld omdat je er woont en/of hebt gewoond en/of werkt, is een pre. Bovendien past de gezochte kandidaat binnen het interculturele team van CBK Zuidoost.

Wij bieden
Een dynamische werkomgeving met een fijn team. Kansen op doorontwikkeling van je beginnende werkervaring. Een uurloon* op basis van gerealiseerde inzet; minimaal € 22,25 en maximaal € 38,-.

* Gelieerd aan het zzp-tarief Richtlijn Loongebouw De Zaak Nu, presentatie instellingen beeldende kunst.

Solliciteren
Spreekt het werken in een creatieve omgeving binnen een intercultureel team je aan? Stuur dan je cv met motivatie naar: Sipora Ubro; s.ubro@cbkzuidoost.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.