Cappella Amsterdam: Manager Marketing & Communicatie

Cappella Amsterdam in Amsterdam zoekt een Manager Marketing & Communicatie voor 0,6 tot 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-04-2021Cappella Amsterdam zingt op het hoogste niveau muziek die betovert en verwondert. Hiervoor heeft het koor in het recente verleden middels prijzen en in recensies internationaal de hoogste waardering gekregen. Wat nu nodig is, is een gedreven Marketing Manager die groot denkt en Cappella Amsterdam ‘wereldberoemd’ maakt, allereerst in Nederland.

Daniel Reuss (1961) is de artistiek leider van Cappella Amsterdam. Onder zijn leiding professionaliseerde het koor en groeide naar internationale faam. Naast Daniel werken we met enkele vaste artistiek ontwikkelaars en jonge dirigenten samen om een breed palet aan producties te kunnen brengen.

Cappella Amsterdam produceert zelf a capella concerten. Daarnaast hebben wij een intensieve samenwerking met het Orkest van de Achttiende Eeuw en doen we coproducties met vele Nederlandse ensembles en orkesten. Cappella zingt internationaal met ensembles en werkt multidisciplinair samen met gezelschappen en organisaties als Holland Festival, Nationale Opera & Ballet en dirigenten als Barbara Hannigan en Marcus Creed. In samenwerking met Harmonia Mundi en nu Pentatone verschijnen vrijwel jaarlijks nieuwe opnames van Cappella Amsterdam.

Het koor zingt per seizoen circa 15 producties, oude en nieuwe koormuziek, met in totaal circa 60 concerten in grote en kleine (concert)zalen in Nederland en daarbuiten.

Ons kantoor team werk nauw met elkaar samen en bestaat uit een productiemanager een medewerker marketing en communicatie, een productie- en managementmedewerker en een zakelijk leider. Graag verwelkomen wij een sterke Manager Marketing en Communicatie om Cappella Amsterdam te branden en ons team te versterken.

Cappella Amsterdam houdt kantoor in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.
Voor meer informatie over het koor zie www.cappellaamsterdam.nl.

Cappella Amsterdam zoekt een sterke, gedreven en ervaren

Manager Marketing & Communicatie

0,6 tot 0,8 fte

Je belangrijkste opdracht is de naamsbekendheid van Cappella Amsterdam flink te vergroten en een groter publiek aan ons te binden. Je hebt met het koor goud in handen, branding van Cappella Amsterdam is nu hoofdzaak. Je bent verantwoordelijk voor:

  • Het vertalen van de positionering en strategische doelen van Cappella Amsterdam naar marketing- en communicatiebeleid, zowel online als offline.
  • Het substantieel vergroten van onze naamsbekendheid met als doelen sterke en gestage groei van ons jaarlijks bezoekersaantal en het bereiken van nieuwe
    publieksgroepen.
  • Perswoordvoering, persbeleid en een free publicity PR plan ontwikkelen en implementeren.
  • Het ontwikkelen en uitvoeren van relatiemanagement in al zijn facetten (vrienden, donateurs, sponsoren).
  • Uitvoering marketing en communicatie in samenwerking met collega marketing.

Het marketingwerk doe je in samenwerking met je marketing-collega die je functioneel aanstuurt en coacht.

Plaats in de organisatie
Stichting Cappella Amsterdam hanteert het bestuur + directiemodel. De zakelijk leider en artistiek leider / dirigent vormen samen de tweehoofdige leiding en zijn gezamenlijk eindverantwoordelijk naar het bestuur. De Manager Marketing en Communicatie rapporteert aan de zakelijk leider en werkt nauw samen met hem en natuurlijk de rest van het team.

Jouw profiel
Onze ideale Manager Marketing en Communicatie

Wij zoeken een sterke, gedreven en ervaren Manager Marketing en Communicatie met goede contactuele eigenschappen die bekend is in de culturele sector. Je stel hoge doelen en weet die te realiseren. Je denkt groot en weet zo directie en bestuur mee te nemen op weg naar een grote naamsbekendheid voor Cappella Amsterdam. Jouw invloed gaat verder dan alleen het marketinggebied. Je bepaalt mede onze presentatie, partnerkeuze en onze programma’s. De doelgroepen die wij willen bereiken zijn divers in leeftijd en culturele achtergrond; jij weet uit ervaring hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen. Je zet je netwerk in om Cappella vooruit te stuwen in de culturele wereld. Je bent ambitieus, creatief, resultaatgericht, zelfstandig, nauwgezet en gericht op samenwerking. Je schrijft goed: gemakkelijk en pakkend. Als team steunen wij elkaar; je functie combineert conceptueel kunnen denken met het pure hands on werk en daar heb je plezier in.

Je hebt tenminste een opleiding op HBO-niveau. Je bent geschoold op het gebied van Marketing en Communicatie. Je hebt bij voorkeur een sterke achtergrond in de culturele sector en ervaring met het bewerkstelligen van conversie naar kaartverkoop. Je hebt affiniteit met klassieke (koor)muziek. Verder heb je een duidelijke visie op marketing en communicatie. Je hebt ervaring met het implementeren van een digitale strategie. Het is zonder meer een plus als je de culturele diversiteit van ons team vergroot. Met al deze competenties ben je in staat Cappella Amsterdam in de spotlights te zetten.

Wat wij bieden
Cappella Amsterdam wordt geroemd om haar kwaliteit. Wij bieden de kans om een van ’s werelds topkoren díe bekendheid te geven die Cappella Amsterdam eigenlijk zou moeten hebben. Het product is ijzersterk. Jouw skills zijn nodig om ons koor meer en meer in de spotlight te zetten. Je komt in een fijn team dat blij is met de komst van jouw rol en de arbeidsvoorwaarden zijn naar behoren.

Je reactie is welkom
We zien je motivatiebrief en cv graag digitaal tegemoet via vacature@cappellaamsterdam.nl onder vermelding van je naam en ‘sollicitatie Manager Marketing en Communicatie’. Meer informatie is te verkrijgen via zakelijk leider Bas van Drooge, +31 6 57933764.

Procedure
De sollicitatieperiode sluiten wij op 1 april 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.