Café Theater Festival: Hoofd Marketing & Communicatie

Het Café Theater Festival in Utrecht zoekt een Hoofd Marketing & Communicatie voor gemiddeld 14 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 14-03-2021Je staat nietsvermoedend in een café en BAM, uit het niets begint er een voorstelling. Een zanger klimt op de bar en begint te rappen, hiphoppers springen op je tafeltje, de barman zet een aria in en naast je begint een acteur hartverscheurend te huilen. Voor velen is het Café Theater Festival (CTF) een eerste kennismaking met theater, zo dicht op de huid dat het niemand onberoerd laat.

Het CTF is hét festival voor interventietheater, dat plotseling opduikt in kroegen en andere ontmoetingsplekken. Het festival wordt in maart georganiseerd in Utrecht. De stad vormt het decor van 23 korte voorstellingen van aanstormende makers en gezelschappen. Zij hebben een ontwikkeltraject gevolgd in de Café Theater Fabriek om tot de ultieme interventievoorstelling te komen. Het brede programma biedt een afspiegeling van actuele, grootstedelijke onderwerpen in uiteenlopende genres als dans, opera, circus, muziektheater, mime, teksttoneel, storytelling, urban arts of performance. Het festival in Utrecht bereikt jaarlijks zo’n 19.000 bezoekers. Naast bewuste festivalgangers bereikt het CTF veel nieuw publiek, doordat de kroegen voor de helft gevuld zijn met nietsvermoedende bezoekers die met hun neus in de boter vallen. Het CTF streeft naar een inclusieve representatie van de samenleving in programma, publiek, partners en personeel.

Bekijk de CTF-beleidsplannen en overige informatie.

Het Café Theater Festival zoekt vanaf 1 juli 2021 een enthousiaste:

Hoofd Marketing & Communicatie

gemiddeld 14 uur per week (1,6 dag)

Wat ga je doen?
Je geeft leiding aan het team Marketing & Communicatie, dat naast jou bestaat uit een marketingmedewerker en een assistent (werkervaringsplek). Je bent hoofdverantwoordelijk voor de marketing en communicatie van het CTF in het algemeen en drie takken in het bijzonder: de artiestenwerving, de festivalcampagne en activiteiten door het jaar heen zoals de Best of CTF Tour.

In het verleden lag de focus bij het CTF vooral op communicatie en was er minder aandacht voor een stevige marketing en positionering, daar is het nu tijd voor. Er mag een helder gedefinieerde merkidentiteit en tone-of-voice komen. Je bouwt aan een landelijke branding van het festival en denkt mee hoe de marketing vertaald kan worden naar een passende communicatie per stad. Je vormt in afstemming met de artistiek directeur een marketingstrategie (op basis van een reeds gevormd meerjarenplan) en zet die om in concrete plannen.

Het CTF heeft ambities in het laten groeien van publieksaantallen in iedere stad, waar je je hard voor maakt. Je bouwt mee aan de inclusiviteitsdoelstellingen van het festival door nieuw, (cultureel) divers publiek aan te spreken en te werken aan een goede toegankelijkheid van het festival voor uiteenlopende publieksgroepen. Ook ontwikkel je een visie op publiekswerking en doelgroepenbeleid binnen het festival. Je onderhoudt een netwerk van partners en bouwt dat verder op.

Wat breng je mee?
Het CTF wil een meer diverse en inclusieve organisatie worden, die ruimte biedt aan diverse medewerkers en ieders specifieke kracht inzet om resultaten te behalen. We zijn nieuwsgierig naar sollicitanten die een nieuwe expertise, achtergrond of blik meebrengen in de organisatie. Verder zoeken we iemand met:

  • Ruime ervaring met marketing en communicatie binnen de culturele sector.
  • Een coachende, inspirerende rol als teamhoofd en sparringpartner voor je collega’s.
  • Een visie op doelgroepenbeleid, met speciale interesse in diversiteit en inclusie.
  • Zin om de handen flink uit de mouwen te steken en samen te bouwen.
  • Punctualiteit en een goed overzicht tussen hoofd- en randzaken.
  • Je past goed binnen ons grotendeels jonge, energieke festivalteam.

Wat bieden wij?

  • Veel ruimte voor creatieve inbreng en een eigen visie, in een groeiende organisatie.
  • Een gezellige, informele werkomgeving in een jong, ambitieus team.
  • Een werkplek op het bruisende CTF-kantoor in Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht.
  • Een freelance projectvergoeding van € 1.189,- per maand (€ 14.267,- op jaarbasis, bedragen zijn exclusief btw).

Omvang
Gemiddeld werk je 1,6 dag in de week aan het CTF. De werkdruk varieert echter sterk door het jaar heen, met een rustige periode in de zomer en een piekperiode van november tot en met maart. We zijn op zoek naar iemand die hierin flexibel is.

Enthousiast?
Het CTF ambieert een brede diversiteit in het team en nodigt iedereen die zich herkent in dit profiel uit om te solliciteren. Dat doe je door een motivatiebrief en/of -video in te sturen. Verwoord in ieder geval wat jouw ervaring met en visie op het festival is. Vertel ons ook welke relevante werkervaring je meebrengt en waarom jij denkt dat dit de juiste basis legt voor deze functie. Mail je motivatie samen met je cv uiterlijk 14 maart 2021 naar luc@cafetheaterfestival.nl ter attentie van artistiek directeur Luc de Groen.

Inhoudelijke vragen kun je mailen naar luc@cafetheaterfestival.nl of je kunt telefonisch contact opnemen via: +31 (0)6 819 478 00.

Op 15 maart 2021 hoor je in de avond of je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dat plaatsvindt op donderdag 18 maart. Een eventuele tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag 23 maart.

Voor de organisatie wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling over gender en culturele achtergrond. Daarom geven wij de voorkeur aan een kandidaat met een bi-culturele achtergrond.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.