Tinker imagineers: Grafisch Ontwerper

Tinker imagineers in Utrecht zoekt een Grafisch Ontwerper voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenTinker is een bureau voor creatieve consultancy en belevingscommunicatie. Wij brengen ideeën tot leven door middel van tentoonstellingen, bezoekerscentra en multimediale ruimtes. Onze ontwerpen zijn sterk verhalend en we houden van innovatieve cross-mediale oplossingen. Ons werkterrein is NL en daarbuiten, met een focus op Noord-Europa.

Opgericht in 1991 en gevestigd in Utrecht, werken we inmiddels met rond de dertig vaste medewerkers en daarnaast met een brede kring freelancers. Het vaste team bestaat uit consultants, content ontwikkelaars, ontwerpers (2D, 3D en AV/MM) en producenten.

Ben jij de grafisch ontwerper die we zoeken?

Grafisch Ontwerper

32-40 uur per week

Tinker imagineers is per direct op zoek naar een grafisch ontwerper. Gevoel voor tentoonstellingsontwerp vinden we heel belangrijk. Als grafisch ontwerper bij Tinker ontwikkel je namelijk alle grafische dimensies van onze projecten. De focus ligt vooral op het ontwerpen van een visuele/grafische identiteit voor ruimtelijke projecten en alle doorvertalingen die daarbij horen. Daarbij moet je denken aan zaken als beeldgebruik en typografie (op groot formaat), bewegwijzering en toepassingen voor audiovisuele en multimediale producties. Maar ook het opmaken van presentaties en bidboeken hoort bij je takenpakket.

Kennis van de diverse mogelijkheden van verschillende media, materialen en producties is essentieel. And last but not least: je bent in staat maximaal creatief te ontwerpen binnen de gegeven praktische en strategische kaders op het gebied van tijd, budget en kwaliteit.

Bij Tinker werk je verder altijd samen met verschillende disciplines. Door creatief en effectief samen te werken ontstaat vervolgens een multidisciplinair ‘experience design’. Kennis, interesse en visie op dat brede proces is daarom essentieel.

We zoeken iemand met:

  • beheersing van de standaard ontwerpsoftware (in ieder geval: Indesign, Illustrator, Photoshop )
  • up-to-date kennis & expertise met betrekking tot het (2D) vakgebied
  • beheersing visualisatietechnieken (je moet in staat zijn om in een render het grafisch ontwerp te kunnen visualiseren/presenteren)
  • inzicht in en kennis van experience design in bredere zin (in het bijzonder tentoonstellingsontwerp)
  • ruimtelijk inzicht (een plattegrond kunnen lezen en gevoel voor ruimte hebben.)

Wat kun je van ons verwachten?
Naast een marktconform salaris, werken we met een grote mate van vrijheid die past bij de verantwoordelijkheid voor je werk. Je komt te werken in een informele omgeving met gezellige collega’s. Op dit moment werken we nog veel vanuit huis, maar zodra dat weer mag, ligt er een creatieve, goed uitgeruste werkplek te wachten op je, met voldoende ruimte om geconcentreerd te werken of juist samen met de andere Tinkers te brainstormen. Daarnaast hebben we een uitgebreide (vegetarische) lunch, regelmatig feestjes, borrels en inspiratiesessies, die we momenteel gewoon online voort zetten!

Enthousiast geworden?
Dan maken we graag kennis met je! Via onderstaande ‘solliciteer’ button kun je je gegevens met ons delen en stellen we je een aantal vragen. Voeg alsjeblieft ook je portfolio (maximaal 25 mb) toe. Bij geschiktheid nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.