Theatergezelschap Vis à Vis: Voorzitter Raad van Toezicht

Theatergezelschap Vis à Vis in Almere zoekt een Voorzitter Raad van Toezicht voor 4-5 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-02-2021Vis à Vis produceert hoogwaardig en grootschalig buitentheater voor een breed publiek. Vis à Vis is er van overtuigd dat de combinatie van verrassend spektakel, humor, herkenbare doch zeer uitvergrote situaties, personages en relevante thema’s een kansrijke sleutel bieden om zowel een cultureel doorgewinterd als argeloos publiek aan zich te binden. Deze combinatie draagt bij aan het verbindend effect dat cultuur kan hebben. Mensen van verschillende generaties, culturele achtergronden en opleidingsniveaus delen een positieve en unieke ervaring. Een ervaring die, in het streven van Vis à Vis, nog lang op het netvlies blijft staan.

Vis à Vis is op zoek naar een bevlogen Raad van Toezicht-lid die de rol van voorzitter op zich wil nemen.

Voorzitter Raad van Toezicht

4-5 vergaderingen per jaar

Vis à Vis volgt de regelgeving van de Cultural Governance en zoekt diversiteit in kennis en ervaring op verschillende vlakken binnen haar Raad van Toezicht. Vis à Vis is momenteel op zoek naar een voorzitter met ervaring in een bestuur rol en een breed (politiek) netwerk in Almere.

Wij zoeken een voorzitter met deskundigheid op bestuurlijk (cultureel) gebied.
Hij/zij:

 • kan met een kritische en strategische blik Vis à Vis becommentariëren op de waarde van haar keuzes en strategie en kan als klankbord voor het bestuur fungeren
 • is in voldoende mate beschikbaar voor een goede invulling van de taak (er zijn 4-5 vergaderingen per jaar)
 • heeft een (politiek) netwerk in Almere
 • woonachtig in Flevoland
 • beschikt over goede voorzittersvaardigheden, heeft integrerende kwaliteiten en vaardigheden, bewaker van collegialiteit
 • beschikt over een “personal fit” met de organisatie en het bestuur
 • heeft affiniteit en/of kennis van de culturele wereld en in het bijzonder met theater
 • heeft affiniteit met theatergezelschap Vis à Vis (pre)

De taken van de Raad van Toezicht
Belangrijke taken zijn:

 • het toezicht houden op de werkzaamheden, het beleid en strategie van het bestuur
 • afstemming vooraf over de RvT vergaderingen (agenda en stukken worden voorbereid door bestuur)
 • het adviseren van het bestuur
 • het optreden als bevoegd werkgever van het bestuur
 • het accorderen van de jaarrekening
 • het adviseren over beleidsplannen
 • bijwonen van premières
 • af en toe aanwezig bij gesprekken met bijvoorbeeld bestuurders. Elk lid van de raad van toezicht heeft affiniteit met de inhoudelijke visie van Vis à Vis en is sparringpartner op zijn/haar expertisegebied voor bestuur, zakelijk leiding en marketing.

De raad komt minimaal 4 keer per jaar bijeen. Het lidmaatschap is onbezoldigd. Reiskosten worden vergoed.

Wij bieden
Een unieke ervaring als voorzitter in een avontuurlijke omgeving op een bijzondere locatie. Binnen een Raad van Toezicht en voor een team van passievolle mensen die gezamenlijk een spraakmakende voorstelling willen maken.

Vis à Vis is ervan overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

Reactie
Je kunt je sollicitatiebrief met cv tot en met 15 februari mailen naar klaartje.wierbos@visavis.nl. In de periode daarna worden de gesprekken gepland.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.