Scholen in de Kunst: Docent Beeldhouwen & Boetseren

Scholen in de Kunst in Amersfoort zoekt een Docent Beeldhouwen & Boetseren voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 24-01-2021Scholen in de Kunst is het kunstencentrum voor de regio Amersfoort, met vijf locaties in de gemeenten Amersfoort, Leusden en Soest. Met een kern van kunstprofessionals in vaste dienst, aangevuld met een schil van freelance docenten en medewerkers, vormen wij een solide netwerkorganisatie. Om op de veranderende context van ons werkveld in te spelen, vindt er op dit moment een doorontwikkeling plaats vanuit ons Koersplan 2018-2022. Het accent ligt hierbij op cultuuronderwijs, kunsteducatie en talentontwikkeling en (amateur)kunst in de samenleving. De visie van Scholen in de Kunst is om in 2022 hét platform voor cultuureducatie en participatie in de regio te zijn. Met oog voor continuïteit, kwaliteit en innovatie.

Voor de afdeling Kunsteducatie, vakgroep beeldend zijn we per direct op zoek naar een

Docent Beeldhouwen & Boetseren

nader te bepalen aantal uur per week

Voor de cursus beeldhouwen & boetseren:

 • Dag : dinsdag
 • Tijd : 19.30-22.00 uur
 • Locatie : beeldhouwlokaal op de 4e etage van het Eemhuis, Amersfoort.
 • Start : zo spoedig mogelijk, excl. schoolvakanties. Met uitzicht op meer uren seizoen 2021-2022.

De cursus wordt als volgt omschreven:
Leren werken met steen, hout, boetseerklei of gips? Doe dan mee met de cursus beeldhouwen en boetseren en leer op hoeveel manieren je jouw beeld vorm kunt geven. De cursus beeldhouwen en boetseren biedt een gevarieerd programma. Je wordt uitgedaagd om te experimenteren met verschillende materialen, vormen en stijlen. Je leert kijken naar verhoudingen, ritme en vormgeving. De opdrachten zijn divers. Er is veel individuele begeleiding en je wordt op je eigen niveau begeleid. Ben jij een beginner? Maak dan kennis met het gebruik van o.a. klei, gips, boetseerwas, steen en hout en leer met deze materialen te werken. Heb je al ervaring, dan dagen we je uit om een eigen stijl te ontwikkelen. Een aantal lessen zal er een model aanwezig zijn. Werkstukken in klei kunnen gebakken worden in onze oven. Tot slot is er de mogelijkheid je werk te exposeren tijdens een van onze exposities.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt ervaring met verschillende technieken, zowel beeldhouwtechniek als boetseertechnieken.
 • Je hebt een brede kennis en vaardigheid van diverse materialen (hout, steen, klei, gips en metaal).
 • Je beschikt over een hoog niveau van boetseren. Kennis van bakprocessen en ovenstoken is een pre.
 • In bezit van een relevante Kunstvakopleiding (1e graad) en/of aantoonbare kunstenaarspraktijk.
 • Ervaring in het geven van cursussen/workshops. Je bent didactisch sterk en beschikt over een natuurlijk gezag. Je kunt cursisten van diverse niveaus goed begeleiden waarbij je oog hebt voor de persoon en de veiligheid van werken.
 • Het is een pre als je woonachtig bent in de regio Amersfoort.

Wat bieden wij?

 • We bieden een prettige werksfeer in de afdeling Kunsteducatie en het ambitieuze team beeldende docenten.
 • Een fijne omgeving om in te werken met professionele voorzieningen.
 • We hebben de voorkeur voor een zelfstandige professional, een goede beloning hoort hierbij.
 • Uitzicht op meer uren in het seizoen 2021-2022. Dan komt er een vacature voor twee cursussen Beeldhouwen en boetseren op donderdag ochtend en avond bij.

Overige informatie en solliciteren:
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met
Stone van den Hurk stonevandenhurk@scholenindekunst.nl (manager Kunsteducatie) of Annette van der Ham (manager P&O) hr@scholenindekunst.nl.

Je kunt je sollicitatie tot en met 24 januari 2021 insturen (voorzien van een CV) naar:
hr@scholenindekunst.nl.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, inspiratie en innovatie. We representeren graag vanuit onze interne organisatie onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.