Perdu: Podcastredacteur

Perdu in Amsterdam zoekt een Podcastredacteur voor 5 tot 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 26-01-2021Perdu, stichting voor poëzie en experiment, is al dertig jaar actief in het Amsterdamse culturele veld. In de eigen theaterzaal organiseert Perdu wekelijks een literair programma onder de noemer ‘de Avonden’ en daarnaast omvat Perdu een boekhandel en een kleine uitgeverij. Poëzie en experimentele literatuur staan centraal. In de Avonden is ook veel aandacht voor dwarsverbanden tussen de verschillende kunsten.

Perdu maakt sinds het najaar van 2019 de podcast ‘De Verloren Tijd’ en het Engelstalige zusje ‘Time Lost’, die in 2021 ongeveer maandelijks uitkomen. Deze zijn te beluisteren via Spotify en alle podcastapps. In De Verloren Tijd worden dichters, schrijvers, spoken-word-artiesten en woordkunstenaars uitgedaagd om met audio te experimenteren. Wij nodigen hen uit om aan de hand van een speciaal gekozen geluidsfragmentje een nieuw audiogedicht te maken – poëzie die niet op de pagina, maar in de oren past. Elke aflevering staat één dichter centraal. In de aflevering hoor je na een korte inleiding eerst het nieuwe werk dat de gast in kwestie gemaakt heeft. Daarna gaat een van de podcastredacteuren met de gast in gesprek over dat nieuwe werk.

Het Engelstalige Time Lost is iets anders van opzet. Hierin worden internationale gasten geïnterviewd over werk dat (nog) niet publicabel / gepubliceerd is.

Ter versterking van de podcastredactie van De Verloren Tijd en Time Lost zoeken wij op korte termijn:

Podcastredacteur

5 tot 8 uur per week

Twee vrijwilligers die als lid van de redactie podcasts wil maken.

De nieuwe redacteur

  • Heeft sterke affiniteit met taal, poëzie en literatuur.
  • Heeft het liefst ook kennis van en interesse voor andere kunsten en vakgebieden, zoals beeldende kunst, muziek, et cetera (of is zelf actief als maker).
  • Heeft bij voorkeur een achtergrond in het produceren van een podcast, audiotechnische ervaring en affiniteit met radio, podcasts en/of hoorspelen.
  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal op conversatieniveau.
  • Kan goed samenwerken in een redactieproces.
  • Is 5 tot 8 uur per week beschikbaar (van podcastredacteurs wordt verwacht dat ze naast het zelfstandig begeleiden van auteurs in de totstandkoming van een audiowerk, twee keer per maand kunnen vergaderen met de podcastredactie).
  • Woont bij voorkeur in Amsterdam of omgeving (vergaderingen en interviewopnames vinden in Amsterdam plaats; soms in avonduren).
    Perdu streeft niet alleen interdisciplinaire maar ook culturele diversiteit na.

Wat wij bieden
Perdu biedt een inspirerende omgeving met een groep kritische programmamakers. De podcasts komen tot stand tijdens een gezamenlijk redactieproces, waarbij per aflevering steeds één podcastredacteur per aflevering eindverantwoordelijk is. De redacteur ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Voor elke podcastaflevering waarvoor je eindverantwoordelijk bent en het interview doet, ontvang je ook een bescheiden honorarium.

Engelstalige versie van de vacaturetekst.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.