LOLA: Zakelijk Coördinator / Managementassistent

Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA) in Amsterdam zoekt een Zakelijk Coördinator / Managementassistent voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 17-01-2021Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA) is een sociale onderneming en verzorgt creatief en maatschappelijk leegstandsbeheer. In tijdelijke broedplaatsen op uiteenlopende locaties in Amsterdam en omstreken probeert de organisatie maximale impact te behalen. Wij bieden betaalbare ruimte aan kunstenaars, creatieven, start-ups, maatschappelijke ondernemers en buurtinitiatief. LOLA-projecten zijn daarnaast ontmoetingsplekken voor de buurt waar netwerken worden verknoopt, tal van activiteiten worden geprogrammeerd en vaak laagdrempelige horeca is gevestigd. Door de inbedding en actieve betrokkenheid van de lokale gemeenschap heeft LOLA een belangrijke rol in ‘placemaking’.

Op dit moment heeft LOLA tien locaties in beheer, verspreid over Amsterdam en de regio, met een accent in Zuidoost. LOLA heeft een unieke organisatievorm waarbij de locaties vrijwel autonoom opereren met elk een eigen projectteam bestaande uit (afhankelijk van de omvang) een kwartiermaker, beheerder(s), programmeur, communicatiemedewerker etc. Zij zijn meestal afkomstig uit de directe omgeving.

De administratie is belegd bij Stichting Urban Resort.

De projectteams worden begeleid door de directeur van LOLA, die op zijn buurt verantwoording aflegt aan het Stichtingsbestuur. Directie en stichtingsbestuur hebben nu besloten om de kernorganisatie uit te breiden met een zakelijk coördinator, die een deel van de taken van de directeur kan overnemen. Op termijn is er perspectief op het zelfstandig managen van locaties van LOLA. We zijn op zoek naar een junior medewerker met enkele jaren relevante werkervaring.

LOLA is permanent in beweging, er is geen vast kantoor, soms is er focus op één project, het volgende moment spelen er zaken op vijf locaties tegelijk. Het vraagt veel van je flexibiliteit en organisatiekracht. Maar daar staan talloze bijzondere momenten tegenover, en een kans om de stad samen met ons van extra zuurstof te voorzien.

Zakelijk Coördinator / Managementassistent

16 uur per week

Taken:

 • ondersteunen van de directie
 • zakelijk beheer en ondersteuning van projecten
 • orde aanbrengen, maar met behoud van de autonomie en creativiteit in de projecten
 • begeleiden vergunningprocedures
 • opstellen begrotingen en financiële rapportages
 • opstellen bestuursrapportages
 • (ondersteuning bij) fondswerving
 • (ondersteuning bij) acquisitie van nieuwe locaties

Profiel:

 • organisatietalent
 • goed georganiseerd en gestructureerd
 • zelfstandig, flexibel en initiatiefrijk
 • financieel onderlegd
 • (enige) kennis van wet- en regelgeving (omgevingsrecht)
 • handig met spreadsheets en boekhoudprogramma’s
 • sterke affiniteit met de visie van LOLA en onderschrijving van haar maatschappelijke doelen
 • goede communicatie- en schrijfvaardigheid
 • HBO werk- en denkniveau

LOLA hecht veel waarde aan een brede organisatie met een goede vertegenwoordiging uit de gebieden waarin zij actief is, op dit moment zijn dat met name Amsterdam Zuidoost en Nieuw-West. Kandidaten uit deze wijken worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

Aanstelling op basis van een ZZP-opdrachtovereenkomst voor twee dagen in de week, in eerste instantie voor drie maanden. Bij een succesvolle samenwerking wordt er verlengd.

Zend je motivatie en CV vóór 18 januari 2021 aan info@leegstandoplossers.nl. Ook voor nadere informatie kan je een bericht sturen via dit emailadres.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.