Kamerorkest Kamerata Zuid: Stagiair(e) Social Media & Contentcreatie

Kamerorkest Kamerata Zuid in Tilburg zoekt een Stagiair(e) Social Media & Contentcreatie voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 27-01-2021Kamerorkest Kamerata Zuid speelt met klassiek! Letterlijk en figuurlijk. Ze gaat verrassende samenwerkingen aan met (inter)nationale artiesten zoals onder andere Jett Rebel, Anneke van Giersbergen en de Memphis Maniacs. Verwacht van dit orkest geen loutere cross-overs of begeleiding. De jonge, enthousiaste strijkers en de percussionist vormen dé band. Het klassieke geluid is de allesbepaler van klank, kleur en ritme, dat samensmelt met de muziek van nu. Met als resultaat een nieuwe sound. Waarmee klassieke muziek toegankelijk wordt voor een breed publiek.

Wij zoeken een bevlogen en creatieve

Stagiair(e) Social Media & Contentcreatie

nader te bepalen aantal uur

Klinkt Social Media jou als muziek in de oren? Wil jij achter de schermen de mooiste projecten van ons orkest met aansprekende (inter)nationale artiesten vastleggen? En weet jij deze hoogtepunten op creatieve wijze te delen via onze online kanalen? Dan hebben wij een toffe en leerzame stageplek voor jou binnen een jonge energieke organisatie!

Met de slogan ‘Kamerata Zuid speelt met klassiek’ timmert dit orkest sinds 2017 flink aan de weg. Theaters Tilburg is de vaste thuisbasis waar het orkest repeteert en nieuwe producties ontwikkelt. Samen met theaters, artiestenbureaus en concertpromotors streven we er iedere dag weer naar om zoveel mogelijk mensen te bereiken en ze te interesseren voor een bezoek aan één van de concerten van Kamerata Zuid. Het creëren van aansprekende online content is daarbij een must!

Wij zoeken daarom een bevlogen en creatieve student voor het ondersteunen van de marketing & communicatie verantwoordelijke van Kamerata Zuid bij het bedenken en maken van multimedia content voor de diverse social mediakanalen, (online) campagnes en de website.

Wat ga je doen?
Je werkt samen met zowel de marketing verantwoordelijke als de zakelijk en artistiek leider van het orkest. En je bent nauw betrokken bij de verdere professionalisering van het marketing- en communicatiebeleid met als doel om het publieksbereik te vergroten en de positionering van Kamerata Zuid te versterken.

Je werkt op zelfstandige basis, afwisselend vanuit thuis en op een werkplek bij Theaters Tilburg. Via korte lijntjes heb je snel afstemming met het jonge en bevlogen team van Kamerata Zuid. Je voert in samenwerking met de marketing & communicatie verantwoordelijke de volgende taken uit:

 • Het bedenken van thema’s, onderwerpen en invalshoeken voor (online) content.
 • Het creëren en produceren van (online) content zoals filmpjes en animaties, social media posts, weekoverzichten.
 • Het maken van een contentplanning.
 • Het mede organiseren van de productie van video’s en fotografie.
 • Het analyseren van de online campagnes.

Wie ben jij?
Onze ideale kandidaat is:

 • Een enthousiaste student Communicatie / Media / Grafisch design met een voorliefde voor social media.
 • Een zelfstandige werker.
 • Creatief en goed met taal.
 • Iemand die makkelijk op mensen afstapt.
 • Iemand die het leuk vindt om soms ook ’s avonds en in het weekend op pad te gaan om verschillende activiteiten bij te wonen en vast te leggen.
 • Iemand die kansen zoekt, vindt en daarop actie onderneemt.
 • Minimaal vijf maanden fulltime beschikbaar (vanaf februari).
 • Bij voorkeur woonachtig in Tilburg en omgeving.
 • Kennis van de Adobe programma’s is een pre.
 • Affiniteit met muziek is een pre

We bieden jou

 • Een zelfstandige stageopdracht waarbij je zelf je werktijden bepaalt (aantal uren in overleg en afhankelijk van opleidingseisen).
 • Een samenwerking met een jong en bevlogen team met wie je nauw contact onderhoudt.
 • Een inspirerende werkomgeving waar je samenwerkt met jonge talenten, makers, muzikanten en andere creatievelingen.
 • Mogelijkheid tot het gratis bezoeken van al onze concerten.
 • Een (stage)vergoeding.

Wil je meer weten over Kamerata Zuid?
Kijk dan op www.kameratazuid.nl en bezoek ons op Facebook (@KamerataZuid) en Instagram (kameratazuid).

Heb je interesse?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en cv vóór 27 januari 2021. Je mag deze mailen naar zakelijk@kameratazuid.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.