Jazz Orchestra of the Concergebouw: Bestuurslid (Penningmeester)

Het Jazz Orchestra of the Concergebouw in Amsterdam zoekt een Bestuurslid (Penningmeester) voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenJazz Orchestra of the Concertgebouw
Het JOC, begonnen als vriendenclub, is uitgegroeid tot één van de beste jazzorkesten van Europa. De ambitie is zich te ontwikkelen tot een ‘instituut’ dat tot de wereldtop zal behoren. Met een spilfunctie in de jazzwereld. Op 1 januari 2021 begon een nieuwe, veeleisende subsidieperiode die beslissend zal zijn voor de continuïteit op langere termijn. Er staan veel projecten op de agenda die moeten bijdragen aan het realiseren van de ambitie.

Stichting ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’ onderschrijft de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit & Inclusie.

Bestuurslid (Penningmeester)

4 vergaderingen per jaar

De vacature: bestuurslid – penningmeester
Wegens aflopen van een bestuurstermijn van een zittend bestuurslid zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid – penningmeester. Het betreft een onbezoldigde functie. Het bestuur vergadert vier keer per jaar, indien nodig vaker.

Bij de samenstelling van het bestuur wordt rekening gehouden met de balans tussen
geslacht, leeftijd, ervaring en culturele achtergrond van de individuele bestuursleden.

Bestuursleden zijn in staat onafhankelijk en kritisch te opereren en hebben:

  1. kennis van en affiniteit met (jazz) muziek;
  2. ervaring als bestuurder of toezichthouder;
  3. voldoende tijd om de bestuursvergaderingen voor te bereiden en bij te wonen;
  4. incidenteel tijd voor projecten waarbij hij/zij specifieke expertise inzet;
  5. gelegenheid om een aantal concerten bij te wonen;
  6. geen tegenstrijdig belang;
  7. een relevant netwerk.

Voor deze vacature is het bestuur specifiek op zoek naar kandidaten met kennis en ervaring op financieel vlak, onder meer om op afstand de financiële gang van zaken te monitoren, begroting en jaarstukken te beoordelen.

Contact
Als u meer informatie wilt over de vacature kunt u contact opnemen met Tom Ottervanger (voorzitter bestuur, 06 22 976 116 / t.ottervanger@gmail.com) of Harald Walkate (bestuurslid, 06 22 139 569 / hwalkate@gmail.com).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.