HipSick & URLAND: Person of Business

HipSick & URLAND in Rotterdam zoeken een Person of Business voor gemiddeld 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Nader te bepalen, Parttime | Sluitingsdatum: 07-02-2021HipSick en URLAND zijn beiden op zoek naar zakelijke ondersteuning.

Over ons
Wij zijn HipSick, een hybride, interdisciplinair en oer-Rotterdams collectief dat zich kenmerkt door extreem visueel, brutaal werk, artistieke rauwheid en confronterende, persoonlijke onderwerpen. HipSick vertrekt vanuit een fascinatie voor de westerse beeldcultuur, normativiteit, de nacht en bijzondere locaties. Actuele maatschappelijke onderwerpen worden van meerdere kanten belicht, wat resulteert in meerdere producties over één thema. Door de actuele onderwerpen te plaatsen in ongebruikelijke, soms misplaatste context, creëren we voorstellingen waarbinnen wordt gespeeld met de perceptie van de toeschouwer.

HipSick is opgenomen in de Impulsregeling 2021-2022 van de Gemeente Rotterdam waarmee het gezelschap zich langs twee voorstellingen en een onderzoek inclusief educatie- en een randprogramma verder zal ontwikkelen.

En wij zijn URLAND. Sinds onze start in 2010, op de Toneelacademie Maastricht, hebben wij, Ludwig Bindervoet, Jimi Zoet, Marijn Alexander de Jong en Thomas Dudkiewicz, als performance collectief URLAND een groeiend, samenhangend oeuvre opgebouwd. Steeds in een collectieve werkwijze, steeds met ons zelf als makers én als performers. Na een belangrijke artistieke fase bij het Productiehuis Rotterdam staan we sinds 2017 geheel op eigen benen, stevig geworteld in Rotterdam.

URLAND werkt momenteel met een team van 6 mensen. Daarnaast werken wij met externe professionals bij het realiseren van onze plannen en ambities. Voor de komende jaren wordt URLAND hierin ondersteund door Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten en Theater Rotterdam.

Twee voor de prijs van 1. Lees vooral even verder voor deze uitdagende en afwisselende functie.

Person of Business

gemiddeld 28 uur per week

Waar zijn we naar op zoek
Bij HipSick werk je als zakelijk leider nauw samen met de artistieke kern aan de visie en het beleid van HipSick. Je draagt zorg voor het financieel/zakelijk beheer, de interne organisatie, verkoop en acquisitie en bent het aanspreekpunt voor de Gemeente, fondsen, e.a. Deze functie past bij een bevlogen persoon die als onderdeel van onze club mee wil bouwen aan de toekomst. Wij zijn op zoek naar een aanjager/ondernemer op het gebied van zakelijke leiding, verkoop en strategie met aantoonbaar financiële, administratieve en organisatorische kwaliteiten, ervaring in het aanvragen en afhandelen van subsidies en fondsen en bekendheid met het opstellen en bewaken van de algehele begroting en deelbegrotingen. Het gaat om gemiddeld 1 dag per week.

Bij URLAND werk je nauw samen met de zakelijk leider in een ondersteunende rol. Je bent een belangrijk schakelpunt in de financiële administratie, staat bij in onder meer de financiële verantwoording van projecten en bent het eerste aanspreekpunt in de organisatie. Je ziet, hoort en regelt alles waardoor je het team en de directie werk uit handen neemt en zij zich kunnen richten op hun doelen. Je hebt zicht op de in- en uitgaande facturen en als het nodig is, onderneem je actie en bent in staat begrotingen te lezen en op te zetten. Je brengt rust doordat het collectief erop kan vertrouwen dat je overzicht hebt en oppakt wat nodig is, ook als zaken anders lopen dan verwacht. Hierbij komt jouw improvisatietalent en doorzettingsvermogen goed van pas. Het gaat om gemiddeld 2,5 dag per week.

We vragen van jou dat jij jouw werkervaring en je enthousiasme (gemiddeld) 3,5 dagen per week wilt inzetten voor zowel URLAND als HipSick. Je hebt een achtergrond in de zakelijke benadering van een organisatie en hebt affiniteit met het cultureel domein. Bij voorkeur gaat je hart sneller kloppen van (performance)theater en ben je woonachtig in Rotterdam.

Wat mag je van ons verwachten?
Een toffe baan binnen de culturele sector van Rotterdam, bij twee uitdagende collectieven, waarin je alle ruimte krijgt om je talenten in te zetten en te ontwikkelen. Mogelijkheid tot groei, coaching op maat, ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Een toffe werkplek binnen Time Window (HipSick) en Theater Rotterdam (URLAND) en een netwerk van partners in de stad. Op basis van je kennis en ervaring bieden we je een gepaste vergoeding. Over de vorm, ZZP of tijdelijk contract voor een jaar met oog op verlenging, gaan we in gesprek.

Hoe kan je solliciteren?
Via een videosollicitatie. We horen graag waarom je bij ons wilt komen werken, wat je ambities zijn en waarom we voor jou moeten kiezen. Deze sollicitatie, in de vorm van een youtube of vimeo-link, plus c.v. kun je mailen naar jens@urland.nl voor 7 februari 2021. De gesprekken staan medio februari 2021 gepland.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisaties: www.hipsick.nl & www.urland.nl.