Fashion for Good Museum: Manager Fondsenwerving

Het Fashion for Good Museum in Amsterdam zoekt een Manager Fondsenwerving voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-02-2021De Stichting Fashion for Good, met ANBI-status, heeft in oktober 2018 haar deuren geopend als Experience en is een interactief duurzaam mode-museum aan het Rokin in Amsterdam. Het museum vertelt de verhalen achter de kleren die je draag en hoe je met de keuzes voor die kleren een positieve impact kan hebben op de mode-industrie. Fashion for Good gelooft dat die industrie kan én moet veranderen, en helpt om de juiste kennis hierover te verspreiden. Een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, duurzaamheid en innovatie.

Fashion for Good zet zich niet alleen in als changemaker met het museum, maar brengt ook de mode-industrie samen via hun Innovatieplatform. Dit platform brengt innovatieve oplossingen en internationale modelabels en fabrikanten samen om zo nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen te stimuleren en op te schalen om zo de industrie te veranderen.

De organisatie wordt ondersteund door Laudes Foundation als initiator, corporate partners adidas, C&A, PVH Corp. en heeft ook steun ontvangen van AFK en de EU.

Inclusiviteit
Bij Fashion for Good zijn we trots op onze Good Fashion community en richten we ons op samenwerkingen met een focus op het creëren van een positieve impact en het bouwen aan een wereldwijde positieve verandering. We hechten grote waarde aan het hebben van een divers team met verschillende standpunten en geloven dat we dingen anders moeten doen om innovatie te stimuleren en verandering te bewerkstelligen. We zijn een internationaal team, momenteel met 11 nationaliteiten, dat toegewijd is aan het creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn en zijn best te doen. We selecteren alle kandidaten die bij ons solliciteren op basis van hun academische kwalificaties en professionele ervaring.

We zoeken voor het Fashion for Good Museum per direct een

Manager Fondsenwerving

32-36 uur per week

Functieomschrijving
Het Fashion for Good Museum in Amsterdam zoekt een ambitieuze, doelgerichte en communicatief sterke Manager Fondsenwerving om onze fondsenwervingsstrategie naar een hoger niveau te tillen. Als Manager Fondsenwerving krijg je de bijzondere kans om mee te bouwen aan de strategie van het Fashion for Good Museum. Je gaat werken aan een brede basis van private en publieke fondsen. Met het werven van publieke en private fondsen draag je bij aan het bereiken van de doelstellingen van het museum. De geworven middelen worden ingezet voor tentoonstellingen, educatie en programmering. Je werkt nauw samen met de Directie en met de afdelingen Marketing en Communicatie, Tentoonstellingen en Programmering. Dit is een geweldige kans om mee te werken aan de volgende fase van ons museum, om onze strategie te verdiepen en uit te voeren en zo onze community verder te laten groeien, inspireren en activeren.

Functie-inhoud en taken
De Manager Fondsenwerving heeft een strategische rol gericht op fondsenwerving bij publieke en private fondsen.

 • Het signaleren van en meedenken over kansrijke projecten voor fondsenwerving op het gebied van tentoonstellingen, educatie, programmering en onderzoek.
 • Het opstellen van fondsaanvragen en verantwoordingen daarvan, in overleg met collega’s van de afdelingen Marketing en Communicatie, Tentoonstellingen en Programmering.
 • Het coördineren van het administratieve proces van fondsaanvragen.
 • Het onderhouden en uitbouwen van een waardevol eigen netwerk bij private en publieke fondsen.
 • Het bijhouden van actuele ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving en het informeren hierover.
 • Het leveren van rapportages en adviezen over fondsenwerving.

Functie-eisen

 • Relevante opleiding HBO+ (bijvoorbeeld Marketing & Communicatie, Kunstbeleid & management of Kunstbeleid en Kunstbedrijf) of vergelijkbare kennis en ervaring.
 • Een sterk eigen netwerk op het gebied van publieke en private fondsen.
 • Minimaal 4 jaar relevante ervaring als fondsenwerver, bij voorkeur bij een culturele instelling.
 • Zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Kennis van de museumwereld en affiniteit met duurzaamheid en mode.

Talen
Uitstekend Nederlands en Engels is vereist.

Graag een motivatiebrief met CV insturen via de link t.a.v. Managing Director Katrin Ley

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.