DNK: Marketingspecialist Podium

DNK in Assen zoekt een Marketingspecialist Podium voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-02-2021DNK is dé culturele organisatie voor Assen en omstreken met, in een normaal jaar, ruim 500.000 bezoekers die komen voor podiumkunst, informatie, literatuur, film, horeca en zakelijke mogelijkheden. DNK Theater heeft een Grote Zaal met 850 stoelen en een Rabo Zaal (vlakke vloer) met 222 stoelen. Maar ook in onze andere ruimtes en op buitenlocaties worden podiumvoorstellingen geprogrammeerd. In een regulier seizoen brengen we circa 170 voorstellingen en concerten in alle genres en voor alle doelgroepen.

Om Assen en de brede regio kennis te laten maken met onze podiumprogrammering zoeken we een creatieve en initiatiefrijke

Marketingspecialist Podium

24 uur per week

De Marketingspecialist Podium werkt binnen een marketingteam met zeven collega’s en is dé persoon die de voorstellingspromotie verzorgt voor de volledige podiumprogrammering. Je bent verantwoordelijk voor de contacten met impresariaten en gezelschappen en ontwikkelt campagnes om de juiste doelgroepen te werven per voorstelling of concert. Hierin werk je nauw samen met de Marketingadviseur Podium, die de strategische lijnen voor marketing Podium uitzet. Door het vertrek van onze Marketingspecialist Podium aan het begin van het seizoen en de huidige coronacrisis hebben we tijdelijk de taken intern opgevuld. Maar we kijken vooruit naar het moment waarop we opnieuw kunnen starten en ons kunnen richten op het verder uitbreiden van onze programmering voor dit seizoen en het seizoen 2021 – 2022. Daar hebben we jou bij nodig.

Kerntaken

 • Het bedenken en uitwerken van voorstellingscampagnes.
 • De ontwikkeling van doelgroepcampagnes door middel van speciale acties.
 • Het onderhouden van contacten met impresariaten / gezelschappen.
 • Het schrijven en plaatsen van nieuwsitems en voorstellingsupdates.
 • Het schrijven / opstellen van digitale nieuwsbrieven.

Wij bieden je
Een afwisselende baan bij een ambitieuze en multidisciplinaire, culturele organisatie. Binnen de theaterwereld is geen dag hetzelfde en werk je met inspirerende collega’s uit het hele land. Het team waarbinnen je werkt is jong en dynamisch, met adviseurs voor Podium, Bibliotheek, Bioscoop en de Zakelijke Markt en specialisten in Vormgeving, Online Marketing en Traffic. Bovendien zal je vaak in het theater te vinden zijn, om te weten wat er speelt en hoe publieksgroepen eruit zien.

De functie is ingeschaald conform CAO Nederlandse Podia. De inschaling is afhankelijk van onder andere relevante kennis, vaardigheden en ervaring.

Wij zoeken een leuke collega met

 • Een sterke affiniteit met podiumkunsten.
 • Minimaal twee jaar werkervaring in vergelijkbare functie.
 • Een relevant MBO/HBO-diploma, zoals Marketing of Communicatie.
 • De capaciteit om creativiteit te combineren met een planmatige, gestructureerde aanpak.
 • De drive om campagnes en acties op maat te bedenken en om de juiste doelgroepen te interesseren voor voorstellingen en concerten.
 • Een uitstekende beheersing (zowel geschreven als gesproken) van de Nederlandse taal.

Interesse?
Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel, dan gaan we graag met jou in gesprek! Stuur een motivatiebrief en cv naar HRM via hrm@dnk.nl onder vermelding van ‘Vacature Marketingspecialist Podium’.

Om een nog beter beeld van jou te krijgen, lezen we in de brief graag over een campagne die jou erg aanspreekt en waarom. Dit mag een campagne buiten de culturele sector zijn. Je kunt je brief uiterlijk 1 februari 2021 aanleveren.

De vacature wordt ook intern verspreid. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Wil je meer informatie over de functie, dan kun je contact opnemen met Irene van der Molen, Manager Marketing, via 088-0128548.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.