Dancing on the Edge: Zakelijk Leider

Dancing on the Edge in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 0,2 tot 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-02-2021Dancing on the Edge (DOTE) is een multidisciplinair festival en artistiek platform gericht op grenzeloze kunst, op innovatie en inclusie. DOTE wil ruimte bieden aan verschillende verhalen en perspectieven alsook aan nieuwe vormen van maken, presenteren en aan het binden van publiek en makers. Sinds 2007 faciliteert DOTE artistieke uitwisseling met het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ons tweejaarlijkse festival (volgende edities in voorjaar 2022 en 2024) heeft inmiddels zeven succesvolle edities gekend, gericht op bijzondere (podium)kunsten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, de diaspora in Nederland / Europa
& beyond. Daarnaast ontplooit DOTE andere activiteiten, zoals residenties, coproducties, training, participatieprojecten, een online magazine en andere doorlopende programmering.

DOTE is gevestigd in Amsterdam en ontvangt meerjarige (festival)subsidie van het
Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en het Fonds Podiumkunsten (FPK) voor de periode 2021-2024. DOTE is een flexibele organisatie met een werkplan dat – al dan niet gedwongen door politieke en sociale ontwikkelingen – voortdurend vraagt om creatieve oplossingen en vindingrijke aanpassingen.

DOTE is vanaf 1 april 2021 op zoek naar een

Zakelijk Leider

0,2 tot 0,4 fte

Wil jij je liefde voor internationale podiumkunst en geëngageerd en inclusief werken verbinden met sterke ondernemende kwaliteiten? Als zakelijk leider bouw jij mee aan de missie van DOTE. Het team van DOTE fluctueert door het jaar heen, we werken met een pool van ‘vaste’ freelancers en bouwen aan een sterke community.

Wij zoeken
Jij…

 • Bent strategisch, ondernemend en vindingrijk.
 • Bent sensitief en hebt people skills.
 • Bent schrijfvaardig, uiteraard ook in het Engels.
 • Hebt een warm hart voor de missie van DOTE.
 • Voelt je thuis in een cultureel diverse, internationale en inclusieve omgeving.
 • Beheerst de financiële aspecten (fiscaal, exploitatie, verslaglegging, fondsenwerving, rapportages) van een kleine dynamische kunstorganisatie.
 • Weet voor de belangen van DOTE collegiaal én zelfstandig je weg te vinden.

Taken

 • Het ontwikkelen, mede-vaststellen en realiseren van de zakelijke doelstellingen van de organisatie, gericht op een resultaatgerichte, professionele organisatie en gezonde bedrijfsvoering en financieringsmix.
 • Samen met algemeen / artistiek directeur een visie vormen op de koers van de organisatie, dit formuleren in strategisch beleid en verantwoorden in (financiële) rapportages en jaarverslag.
 • Verantwoordelijk voor financieel beheer en zakelijk management van de organisatie.
 • Verantwoordelijk voor het zakelijk inhoud geven aan lokale, nationale en internationale samenwerkingsverbanden (partnerorganisaties, overheden, sponsors, fondsen).
 • Verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van sponsor- en fondsenwerving (in samenspraak met algemeen / artistiek directeur).
 • Zorgdragen voor en bewaken van ‘governance’ (onder andere Governance Code Cultuur).

Wij bieden

 • Een toffe uitdaging bij een dynamische, kleine organisatie met een groot internationaal netwerk in een moment van transitie.
 • Een open bedrijfscultuur met een warm team.
 • De mogelijkheid om je in te zetten voor meer inclusieve podiumkunsten en mooie projecten.
 • Flexibele werktijden met een aantal vaste overlegmomenten.
 • Overeenkomst voor 0,2 fte in 2021 met mogelijkheid tot uitbreiding afhankelijk van fondsenwerving. In festivaljaren 0,4 fte of meer (in overleg en met een piekbelasting rond het festival). DOTE werkt vooral met freelancers.

Procedure
Heb je belangstelling voor deze functie en voldoe je aan de gevraagde kwalificaties, stuur dan vóór 1 februari 2021 een motivatiebrief en een beknopt CV naar office@dancingontheedge.nl. Voor meer informatie over de functie kun je hetzelfde e-mailadres gebruiken of telefonisch contact opnemen met algemeen / artistiek directeur Natasja van ’t Westende (06-41170774).

Gesprekken worden gepland in de laatste 2 weken van februari 2021. Aanstelling per 1 april 2021 (in overleg).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.