Theaterzaken Via Rudolphi: Stagiair(e) Publiciteit en Allround

Theaterzaken Via Rudolphi in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Publiciteit en Allround voor ± 32 uur per week (in overleg) | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenTheaterzaken Via Rudolphi biedt al meer dan 30 jaar een professionele infrastructuur aan zowel gevestigde theatergezelschappen als aan nieuwe theaterinitiatieven. Groepen worden door Via Rudolphi zakelijk, productioneel en publicitair ondersteund. We verzorgen de acquisitie voor groepen en voeren het management van elke makers en gezelschappen. Daarnaast produceert Theaterzaken Via Rudolphi onder de naam Rudolphi Producties voorstellingen van zelfstandige theatermakers: van net afgestudeerde toptalenten tot door de wol geverfde professionals.
Makers waar wij de afgelopen jaren mee hebben gewerkt zijn o.a. Bodil de la Parra, Waal en Wind (Eva Marie de Waal en Sophie van Winden), Stephanie Louwrier, Naomi Velissariou, Marlies Heuer, Magne van den Berg en René van ’t Hof.

Stagiair(e) Publiciteit en Allround

± 32 uur per week (in overleg) | start augustus / september 2021 voor de duur van ± 3 maanden (in overleg)

Werkzaamheden
Een stageplaats bij Via Rudolphi is zeer veelzijdig en bied je de mogelijkheid om uitgebreid achter de schermen van een theaterbureau mee te kijken en te werken.

Als stagiair(e) ondersteun je zowel de publiciteitsafdeling als de bureaumedewerker en kom je met alle aspecten van ons kantoor en het theatervak in aanraking. Naast uitvoerende werkzaamheden bieden we je ook de mogelijkheid om eigen initiatieven te ontwikkelen en mee te denken over marketing- en beleidsplannen.

Het werk zal onder andere bestaan uit

 • Uitvoeren van redactioneel werk zoals het bijhouden van de website, social media en het opstellen van promotionele teksten.
 • Opzetten van de publiciteitscampagne, waaronder het organiseren van een fotoshoot voor campagnebeeld en opnames voor de teaser.
 • Drukwerkbegeleiding.
 • Persbenadering.
 • Contact onderhouden met tourtheaters / bezoekcijfers bijhouden / doelgroepgerichte acties opzetten.
 • Het ontvangen van gasten, verzorgen van de lunch, beantwoorden van de telefoon en afhandelen van post & e-mail.
 • Opstellen van tourboeken voor acteurs en techniek ten behoeve van Het Debuut, The show must go on en Dagen van Rijst.

Wat zoeken wij?
Een nauwkeurige stagiair(e) met groot gevoel voor de podiumkunsten. Je steekt je handen graag uit de mouwen, hebt een vlotte pen en bent organisatorisch sterk. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden, kun je goed overweg met MS Office en beheers je de Nederlandse taal uitstekend. Kun jij makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden en toon je graag eigen initiatief? Dan ben jij de stagiair(e) die wij zoeken!

Wat bieden wij?

 • Een stageplaats voor een aantal maanden, waarbij je je eigen interessegebieden kunt onderzoeken. Start augustus / september 2021 voor de duur van ± 3 maanden (in overleg).
 • Een levendig kantoor (als Covid werken op kantoor weer toelaat).
 • De mogelijkheid om mee te werken aan speciale projecten.
 • Een stagevergoeding conform Theater CAO.
 • De mogelijkheid om de zakelijke kant van de theaterwereld te ervaren en een netwerk op te bouwen van theatermakers, theaters en festivals.

Interesse?
Mail dan je CV en motivatie zo snel mogelijk naar roos@viarudolphi.nl ter attentie van Roos Brouwer. Zou je graag nog wat meer informatie willen? Dan kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 020-6277555.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.