Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: Stafmedewerker

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Rotterdam zoekt vijf Stafmedewerkers voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 21-01-2021Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is hét rijkscultuurfonds voor architectuur, vormgeving en digitale cultuur. Jaarlijks ondersteunen we meer dan vijfhonderd bijzondere en vernieuwende projecten van ontwerpers en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Het fonds draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de professionele (ruimtelijke) ontwerppraktijk. Het Stimuleringsfonds telt op dit moment 35 medewerkers en beschikt in 2021 over een jaarbudget van ongeveer 25 miljoen euro.

Door enkele grote vernieuwende opdrachten heeft het Stimuleringsfonds per direct vijf posities beschikbaar voor de duur van een jaar in de functie van:

Stafmedewerker

32 tot 36 uur per week

Functie-inhoud
Voor de versterking van de staf zijn we op zoek naar enthousiaste collega’s met aantoonbare werkervaring op één van de werkterreinen van het fonds. Als stafmedewerker werk je binnen een klein team aan de uitvoering van één of meerdere subsidieregelingen van het fonds. Je bent medeverantwoordelijk voor de begeleiding van aanvragers en bereidt vergaderingen van de adviescommissies voor. Je toetst ingediende aanvragen op formele eisen en volledigheid, schrijft adviezen en geeft voorlichting over de mogelijkheden van subsidieverlening. Door je kennis van het ontwerpveld, weet je je goed in te leven in de behoeften van de aanvragers.

Aanleiding voor de vacatures zijn enkele grote vernieuwende opdrachten die het fonds van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft gekregen bij de uitvoering van verschillende Covid-19 steunprogramma’s in 2021 voor het ontwerpveld. Als gevolg hiervan zullen enkele collega’s in 2021 deel gaan uitmaken van tijdelijke projectteams en ontstaat er ruimte voor nieuwe medewerkers binnen de vaste teams die aan de bestaande subsidieregelingen werken. De vacatures hebben zodoende betrekking op één of meer van de volgende regelingen: Vormgeving, Architectuur, Digitale cultuur, Talentontwikkeling en/of Internationalisering.

Specifiek gaat het om drie profielen:

  • architectuur
  • talentontwikkeling
  • social design

Afhankelijk van je voorkeur, kennis en ervaring zal in overleg worden gekeken binnen welk team je geplaatst kan worden.

Functie-eisen

  • Kennis van en aantoonbare werkervaring op het vlak van vormgeving, architectuur en/of digitale cultuur.
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Proactief en samenwerkingsgericht (zowel intern als extern).
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Diversiteit
Het fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het fonds kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling. De aanstelling is, gezien de tijdelijke aard van de steunmaatregelen, in principe voor een jaar. Afhankelijk van werkervaring, leeftijd en competenties bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 3.990,- op basis van een fulltime 36-urige werkweek.

Sollicitaties
Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief CV, uiterlijk tot en met 21 januari 2021 worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Joris van Ballegooijen. Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met Joris van Ballegooijen, 010-436 1600. De eerste gespreksronde is gepland op 27 januari 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.