Snowapple: Zakelijk Leider

Snowapple in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenSnowapple is een ensemble, dat in verschillende samenstellingen muziek- en theatervoorstellingen geeft in Nederland en het buitenland. Ook hebben we een recent een opera-film geproduceerd. In onze muziek, theater en film producties worden diverse muziekstromingen en instrumenten gecombineerd met wetenschap, cultuur maar ook maatschappelijk betrokken projecten. Zo zet Snowapple zich in Mexico in bij het creëren van bewustwording voor femicide, in samenwerking met lokale artiesten en lokale grassroots organisaties.

Laurien Schreuder, de artistiek leider van Snowapple, is op dit moment verantwoordelijk voor een team van vijf vaste teamleden en verschillende externen die ons bijstaan bij de diverse producties.

Snowapple heeft in de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt en is van van muziekgezelschap uitgegroeid tot klein productiehuis. Snowapple heeft grote ambities om verder te gaan op deze weg. Daarvoor is het van belang dat we het team verder professionaliseren zodat de organisatie past bij de groeiambitie.

Om dit te realiseren zijn wij per direct op zoek naar een

Zakelijk Leider

32 uur per week

Taken en verantwoordelijkheden
Snowapple houdt zich continue bezig met een veelheid van projecten zoals het uitbrengen van muziek, produceren van theater en film, het organiseren van workshops en evenementen. Een soepele samenwerking achter de schermen is hiervoor essentieel. Als zakelijk leider draag je daaraan bij door:

 • Samen met de artistiek leider de strategie te bepalen en de koers uit te zetten;
 • Het dragen van eindverantwoordelijkheid voor een efficiënte en doelmatige uitvoering van alle projecten binnen Snowapple;
 • Het runnen van een professionele interne organisatie. Hieronder vallen onder andere het managen van de medewerkers, de financiën, de evenementen, de studio, kantoorruimte en de operatie in het algemeen;
 • Het implementeren van procesverbeteringen;
 • Het signaleren van mogelijkheden voor additionele financiering (bijvoorbeeld extra subsidieregelingen of fondsen) en faciliteren van de betreffende afdelingen om succesvolle aanvragen te realiseren; en
 • Het verder uitbouwen van het team.

Eigenschappen en vaardigheden
Het is een rol met een uitgebreid takenpakket, waarbij affiniteit en kennis van de (internationale) muziek en theaterwereld, begrip voor interculturele communicatie, een praktische aanpak en stevige management vaardigheden van belang zijn.

De zakelijk leider heeft daarom bij voorkeur de volgende eigenschappen:

 • is een ster in het aansturen en motiveren van mensen;
 • is dienstverlenend;
 • is resultaatgericht;
 • is analytisch sterk en in staat plannen te vertalen naar de praktijk;
 • is communicatief sterk en benaderbaar;
 • krijgt energie van het verbinden van mensen;
 • kan verschillende (internationale) stakeholders managen;
 • is praktisch ingesteld;
 • is flexibel;
 • kan goed zelfstandig werken; en
 • vind het leuk te werken in een groeiende organisatie.

Vaardigheden en ervaring:

 • Financiële ervaring
 • Management ervaring
 • Affiniteit met de activiteiten en ideologie van Snowapple
 • Spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels
 • Kennis van de Spaanse taal en Mexicaanse cultuur is een pre
 • Ervaring met HR en juridische zaken is een pre

Arbeidsvoorwaarden
De functie is voor 3-4 dagen per week, het salaris is marktconform.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.