Openluchtmuseum de Locht: Hoofd Activiteiten

Openluchtmuseum de Locht in Melderslo zoekt een Hoofd Activiteiten voor 12 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenIn openluchtmuseum de Locht in Melderslo (gemeente Horst aan de Maas) tonen we hoe de Noord-Limburgse keuterboeren leefden en werkten en zich ontwikkelden tot agrarisch ondernemers van wereldformaat. Je kunt  zien hoe de teelten plaatsvinden, proeven van de producten, de kas inlopen en zelf een tomaatje plukken en horen hoe de hommels er rond vliegen. Je loopt binnen in onze boerderijen uit de middeleeuwen en de 19e eeuw en ervaart hoe het dagelijkse leven rondom het vuur daar plaatsvond. Kortom je beleeft het Noord-Limburgse platteland van vroeger en nu.

Het museum heeft als doel het verzamelen, onderzoeken, bewaren, archiveren en exposeren, van gebouwen, werktuigen, technieken en teelten in de akker- en tuinbouw op de Noord-Limburgse zandgrond. We besteden daarbij ook aandacht aan vroegere leefwijzen, gebruiken, beroepen, ambachten en de volkscultuur en gaan daarbij terug tot de Middeleeuwen.

Een speciale plek in onze collectie wordt ingenomen door de asperge- en champignonteelt en de glastuinbouw, teelten die tot op de dag van vandaag floreren in Noord-Limburg. We kijken naar het verleden maar evenzeer naar het heden en de toekomst en hebben daarbij aandacht voor duurzaam verbouwen, het klimaat en milieu.

De grote variëteit aan werkzaamheden in ons museum wordt gedaan door circa 250 vrijwilligers; mensen die houden van dit museum en die er graag zijn. Alle medewerkers van Openluchtmuseum de Locht zijn vrijwilligers. Zij ontvangen geen honorering.

Voor de afdeling activiteiten zijn we dringend op zoek naar een

Hoofd Activiteiten

12 uur per week, vrijwilligersfunctie

Krijg jij een kick van het organiseren van activiteiten en evenementen? Geniet je als alles goed verloopt en je positieve reacties krijgt van bezoekers? Dan ben jij de creatieve organisator die ons team kan versterken en een leidende rol kan spelen in het selecteren en uitvoeren van evenementen.

Als Hoofd Activiteiten ontwikkel je activiteiten en evenementen die aansluiten bij de visie en strategie van ons museum. Daarbij kijk je scherp naar wat wél kan binnen de huidige richtlijnen. Je faciliteert, ondersteunt, inspireert en motiveert je team en werkt intensief samen met collega’s van andere teams. Daarnaast onderhoud jij het netwerk van externe partijen waar het museum mee samenwerkt en bouwt dit verder uit.

Wat vragen wij
Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die vooruitdenkt en het leuk vindt om zelf initiatieven te ontplooien en anderen te stimuleren om dit ook te doen. Je beschikt over een uitstekend plan- en organisatievermogen. Je hebt ervaring met het aansturen en ondersteunen van een team. Je bent bedreven in het onderhouden van (externe) contacten op diverse niveaus.

Wat bieden wij?

 • Een leuke werksfeer in een unieke werkomgeving.
 • Enthousiaste collega’s.
 • De mogelijkheid om je vakkennis en ervaring in te zetten.
 • Je wordt goed ingewerkt en begeleid.
 • Werktijden en -dagen worden altijd in overleg bepaald.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Aanvullende verzekering voor WA en ongevallen.
 • Korting in de museumwinkel.
 • Gratis museumbezoek inclusief kopje koffie/thee met partner en inwonende kinderen jonger dan 18 jaar.
 • Gratis Museumkaart, waarmee je een groot aantal musea in heel Nederland kunt bezoeken
 • Jaarlijks een feestavond voor onze vrijwilligers.

Interesse?
Spreekt bovenstaande je aan dan kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Henny Rouschop. Zij is bereikbaar via mail: vc@delocht.nl of tel: 06-21534823.

Je sollicitatie ontvangen wij graag via het formulier op onze website.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.