Noordje: Ondersteunend begeleider

Noordje in Amsterdam Noord zoekt een Ondersteunend begeleider voor minimaal 2,5 uur per maand | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenBij Noordje maken kinderen en jongeren kennis met kunst en cultuur en ontwikkelen ze hun creativiteit, om hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te vergroten, en te leren samenwerken. Ook gebruikt Noordje kunst en cultuur als basis om de taalvaardigheid van kinderen te verbeteren. Hiermee vergroten ze hun kansen om volwaardig mee te kunnen draaien in de maatschappij. Noordje richt zich met name op kinderen en jongeren mensen die van huis niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen, en die vanuit hun achtergrond vaak een taal- en leerachterstand hebben. Noordjes Schrijflab, waar kinderen ondersteuning krijgen bij hun huiswerk en taalvaardigheid is inmiddels op meerdere locaties in Amsterdam Noord te vinden. Noordjes Schrijflab wordt gedragen door een team van vrijwilligers, en een coördinator ter plekke. Op deze manier kunnen we kinderen extra aandacht en begeleiding bieden.

Omdat wij op diverse plekken het Schrijflab bieden, zijn we doorgaand op zoek naar mensen die hun tijd aan de kinderen willen doneren.

Ondersteunend begeleider

minimaal 2,5 uur per maand.

Als begeleider bij Noordje werk je altijd in een team vrijwilligers. Op die manier kan Noordje de aandacht bieden die kinderen nodig hebben. Wegens Corona hebben we het aantal per schrijflabmiddag moeten beperken tot drie.

Groepen zijn nooit groter dan 15 kinderen. Je helpt kinderen bij huiswerk en creatieve opdrachten die je zelf mag bedenken in overleg of die al klaarliggen. Geregeld komen er gastschrijvers of kunstenaars die een speciale workshop geven.

Het team van vrijwilligers bij Noordje is een fijn team en bestaat uit betrokken en inspirerende mensen met verschillende expertise.

Van student tot pensionaris. Noordje staat open voor de expertise die vrijwilligers meebrengen en willen inzetten.

Omdat Noordje op meerdere plekken en dagen actief is, zoeken we voor Noord begeleiders op de maandag tot en met de vrijdagmiddag van 13.00-17.00 uur, en sinds kort bieden we een schrijflab aan in Amsterdam West op zaterdagen van 11.00-13.00 uur (altijd onder begeleiding van een kunstdocent).

Jouw inzet kan variëren van 2,5 uur in de maand of juist iedere week. Dit in overleg met de coördinator.

Dus wil je betekenis geven aan de ontwikkeling van kinderen, ze inspireren, met ze in gesprek gaan, het zelfvertrouwen aanmoedigen en hen helpen bij hun huiswerk of in het geval van de oba leesbevordering? Reageer dan op onze vacature. Sollicitaties doen we voorlopig per telefoon en in overleg ook bij Noordje. Uiteraard op gepaste en veilige afstand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.