NBD Biblion: Inkoper Media

NBD Biblion in Zoetermeer zoekt een Inkoper Media voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenNBD Biblion is dé integrale servicepartner voor de openbare bibliotheekbranche en de belangrijkste leverancier van collecties aan bibliotheken. Met ruim 150 medewerkers leveren wij vanuit ons kantoor te Zoetermeer een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte en moderne bedrijfsvoering van de openbare bibliotheken en (school)mediatheken. Samen met klanten en partners ontwikkelen wij nieuwe (online) producten en diensten die passen bij de bibliotheek van nu, en zorgen wij ervoor dat kennis en informatie toegankelijk is voor iedereen.

Wij zoeken per direct een

Inkoper Media

32 uur per week

Ons Inkoopteam richt zich op de commerciële exploitatie van de verschillende media (zowel boeken als audiovisuele middelen) die geleverd worden aan de bibliotheken en andere klanten. Het gaat daarbij om het volledige proces, van begin tot eind. Dit omvat de selectie van titels en het inkopen, het ontvangen, het inwerken, het produceren en distribueren van de media.

Wat ga je doen in deze functie? Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van een actueel aanbod aan onze klanten: je selecteert op basis van klant- en marktbehoefte boektitels en andere media en stelt hiermee een passend aanbod samen. Je maakt een goede inschatting van het aantal (te verwachten) bestellingen waardoor je zo gunstig mogelijk kan inkopen bij leveranciers. Je houdt een accurate administratie bij over dit proces en rapporteert over de voortgang. Je bent onderdeel van het Inkoopteam.

Wie zoeken wij?
Je bent iemand die ervaring heeft met het inkopen van media en die bekend is met de bibliotheek- en boekenbranche. Je bent klantgericht, je kunt snel informatie analyseren en je werkt accuraat. Je bent gedreven en in staat in korte periode jezelf wegwijs te maken. Je hebt een frisse blik en durft kritisch te zijn. Ook heb je:

  • Kennis van de fondsen van uitgevers en andere leveranciers.
  • Uitstekende onderhandel-vaardigheden en communicatieve vaardigheden.
  • Kennis van en volg je de algemene ontwikkelingen in de boekenbranche.
  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur in de richting Media, Informatie en Communicatie, Informatiedienstverlening of Letterkunde.
  • Recente ervaring met administratieve werkzaamheden.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een open en moderne werkomgeving met enthousiaste collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris, schaal 8 cao openbare bibliotheken, bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bedrijfsfitness, gratis bibliotheeklidmaatschap, korting op boeken en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Ben jij net zo enthousiast als wij?
Laat dan zo snel mogelijk van je horen door een e-mail te sturen met daarin jouw CV en motivatie naar solliciteren@nbdbiblion.nl. Je kunt hier ook terecht als je meer wilt weten over de functie. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.