Museum Het Valkhof: Technisch Medewerker

Museum Het Valkhof in Nijmegen zoekt een Technisch Medewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 19-01-2021Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. We willen aan een zo breed en divers mogelijk publiek laten zien hoe kunst en cultuur ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Een enthousiast team van circa 30 vaste medewerkers en 100 vrijwilligers en freelancers maakt jaarlijks een aansprekend programma voor alle generaties. ‘Ik, Maria van Gelre’, ‘De gebroeders Van Limburg’, ‘Middeleeuws vernuft’ en ‘Geel als citroen, rood als tomaat’ zijn enkele succesvolle voorbeelden.

Museum Het Valkhof is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het Valkhofpark; het historische hart van Nijmegen. Museum Het Valkhof voelt zich verbonden met de stad Nijmegen en de samenleving, is samenwerkingsgericht en zoekt het experiment in publieksbenaderingen en presentatievormen.

In het Museum Kam-gebouw vervult het museum bovendien bijzondere taken op het gebied van de Gelderse archeologie: het beheert er het provinciaal depot voor bodemvondsten en fungeert als informatiecentrum voor de archeologie van Gelderland.

De organisatie vernieuwt en werkt aan een toekomstbestendig, publieksgericht museum met landelijke uitstraling en internationale allure. Voor de afdeling Gebouw & Techniek is het museum op zoek naar een

Technisch Medewerker

32 uur per week

In de functie van Technisch medewerker werk je in teamverband met de andere medewerkers van het museum. Het zwaartepunt van de functie ligt bij het voorbereiden, bouwen en bijhouden van de vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Hierbij hoort het maken van presentatiemiddelen zoals sokkels en vitrines en het plaatsen van archeologische en kunstobjecten, maar ook het bouwen van scheidingswanden in de zalen en het installeren van licht- en audiovisuele techniek. Daarnaast verricht je met je collega’s van gebouw en techniek algemene werkzaamheden zoals de op- en afbouw van evenementen, verhelpen van storingen aan installaties, klein onderhoud aan de gebouwen, interne verhuizingen, et cetera.

Tot je werkzaamheden behoren onder meer:

 • Tentoonstellingsbouw ten behoeve van de vaste opstelling en wissel exposities;
 • Ontwerpen en maken van bouwkundige elementen voor de tentoonstellingen;
 • Algemene werkzaamheden ten behoeve van de gebouwen en bij evenementen;
 • Assisteren van de afdeling collectie bij transport en installeren van archeologische en kunstobjecten;
 • Het deelnemen aan het projectteam ten behoeve van de realisatie van tentoonstellingen;
 • Kwaliteitsbewaking van de vaste en tijdelijke presentaties: vitrines, tekstbordjes, verlichting, et cetera;
 • Beheer van presentatiemiddelen zoals vitrines, sokkels en dergelijke;
 • Het aansturen van inleen krachten op technisch vlak.

Wie ben jij:

 • Je hebt een afgeronde technische opleiding op mbo-niveau 4, meubelmaker of interieurbouwer;
 • Je bent in staat om werktekeningen te lezen en om ontwerpen te vertalen naar werktekeningen;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis van en ervaring met elektra en audiovisuele techniek is een pre;
 • Je hebt affiniteit met de culturele sector;
 • Je bent in het bezit van een certificaat Art handling of bent bereid deze op korte termijn te halen;
 • Je bent in het bezit van een BHV-certificaat of bent bereid deze op korte termijn te halen;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Je bent bereid om incidenteel in de avonden en weekenden te werken;
 • Je hebt een flexibele instelling en bent stressbestendig;
 • Je werkt zelfstandig, maar vindt het prettig deel uit te maken van een team.

Wat bieden we je?
De functie wordt gewaardeerd volgens functiegroep 6, maximaal € 2.850,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Overige arbeidsvoorwaarden, waaronder 3,4% eindejaarsuitkering, ontvang je volgens de museum cao. De arbeidsduur bedraagt 32 uur per week. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van één jaar.

Wil jij je bijdrage leveren als Technisch medewerker?
Museum Het Valkhof streeft een divers en inclusieve samenstelling van het personeelsbestand na. Voldoe je aan de gestelde criteria? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Bart Anthonisse, Manager gebouw en techniek, via telefoonnummer 024 240 2240.

Je sollicitatie, inclusief cv, kun je tot en met dinsdag 19 januari 2021 richten aan Museum Het Valkhof, ter attentie van Agnes van Nassau, HR manager, via e-mail vacatures@museumhetvalkhof.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 27 januari 2021. De tweede gesprekken op donderdag 4 februari 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.