Vis à Vis: Educatie Medewerker

Vis à Vis in Almere zoekt een Educatie Medewerker voor 36 dagen totaal | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 06-12-2020Theatergezelschap Vis à Vis, gevestigd op een eigen locatie aan het Almere strand, maakt 30 jaar uniek theaterspektakel. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen. De voorstellingen zijn beeldend en mimisch, taal speelt een ondergeschikte rol. Het gezelschap is gevestigd in Almere Poort, met een eigen speellocatie, kantoor en restaurant. De zomervoorstellingen spelen in de buitenlucht, de tribune is overdekt. De afgelopen jaren speelde Vis à Vis de voorstellingen MARE en ROBOT.

Jaarlijks bezoeken scholieren uit het VO, VMBO en MBO onderwijs in schoolverband de voorstellingen. Voor de komende productie 2021-2022 zoekt Vis à Vis een educatie medewerker die een interactief educatief programma ontwikkelt, waarin de scholieren nieuwsgierig worden gemaakt naar de inhoud en vorm van de voorstelling en inzicht krijgen hoe een spektakel voorstelling wordt gemaakt. Vis à Vis maakte altijd incidentele educatieprogramma’s, vanaf 2021 is er de wens om de educatie structureler op te nemen binnen het gezelschap.

Theatergezelschap Vis à Vis zoekt een

Educatie Medewerker

36 dagen totaal 

De functie omvat in eerste instantie 36 dagen in de periode van december 2020 tot september 2021.

Tot de taken behoren

  • Educatieontwerp subsidie aanvraag ontwikkelen – december 2020 / januari 2021.
  • Subsidie voor dit ontwerp schrijven en aanvragen (Uitsluitsel financiering educatieontwerp- april / mei 2021).
  • Voorbereiding inhoud – juni / juli 2021.
  • Uitvoer educatie twee tot drie schoolvoorstellingen – september 2021.
  • De (eventuele) workshops zelf kunnen uitvoeren.
  • Regelen en aansturen van theaterdocenten.
  • Voorbereidingen en vijf schoolvoorstellingen – voor- en najaar 2022.
  • Project Studio VMBO- januari / juni 2021.

Daarnaast is binnen de functie een tweejarig project voor Studio VMBO. Dit is een project voor vmbo- en praktijkscholen die willen investeren in vernieuwend cultuuronderwijs. In co-creatie ontwikkelen scholen, culturele instellingen en makers nieuwe vormen van educatie waarmee leerlingen op een aansprekende, betekenisvolle manier in contact komen en blijven met hun culturele omgeving. Studio VMBO is mogelijk geworden door een proeftuinsubsidie van OCW, gematcht door Provincie Flevoland en Gemeente Almere.

Profiel
Je bent enthousiast, leergierig en communicatief sterk. Je kunt zelfstandig werken en je hebt ervaring met het ontwerpen van creatieve educatie programma’s waarbij creëren van nieuwsgierigheid door actieve deelname voorop staat. Je hebt ideeën en ervaring rond educatie en theaterbezoek van scholieren en ervaring met het lesgeven op scholen en in het bijzonder VO, VMBO en MBO. Je hebt ervaring met het schrijven van een subsidie aanvraag voor het educatieontwerp. Je hebt kennis en werkervaring met de doelgroep. Je hebt een relevante afgeronde HBO opleiding.

We bieden
Een bevlogen team dat met enthousiasme theatervoorstellingen maakt en faciliteert. De werksfeer is open, verbindend en inspiratievol. Er is ruimte om zelf iets op te zetten. Er is feedback op het gebied van idee ontwikkeling. Ook krijg je ondersteuning in de realisatie van het programma, acquisitie, communicatie, contracten en planning.

Vis à Vis is er van overtuigd dat het benutten van verschillende talenten en perspectieven ons beter maakt en zorgt voor een plezierige plek voor iedereen die bij en met ons werkt. Daarom bouwen wij aan een organisatie die de kracht van diversiteit gebruikt om betere resultaten te halen. Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Vanzelfsprekend onderschrijven wij de Code Diversiteit & Inclusie.

Dienstverband
Salariëring volgens de CAO Toneel en Dans op basis van opleiding en ervaring.
Reiskosten vergoeding 0,19 ct per kilometer.

Informatie
Voor meer informatie over Vis à Vis: www.visavis.nl. Voor informatie over deze vacature en/of de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Marianne Seine

Reactie
Je kunt je sollicitatiebrief met cv tot en met 6 december 2020 mailen naar: Marianne.seine@visavis.nl. We streven er naar de sollicitatie procedure op korte termijn af te ronden.

Theatergezelschap Vis à Vis * Muiderzandplaats 1 * 1361 AK Almere. * T: 036-5369933.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.