Stichting Utrecht Marketing: Projectleider Stadsprogrammering

Stichting Utrecht Marketing in Utrecht zoekt een Projectleider Stadsprogrammering voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-11-2020Onder de noemer Stadsprogrammering organiseert Stichting Utrecht Marketing in opdracht van de gemeente een breed georiënteerd, laagdrempelig cultuurprogramma voor de Utrechtse bevolking. Dit programma bouwt voort op de rijke, twintigjarige traditie van Culturele Zondagen, maar kent vanaf 2021 een ingrijpende vernieuwing. Vanaf dat jaar is – onder de voorlopige titel De Pracht – een reizend minifestival voorzien dat jaarlijks vier stadsparken aan moet gaan doen in Utrechtse wijken; daarnaast zijn er vijf Culturele Zondagen die volgens nieuwe uitgangspunten worden opgezet.

Gemene deler van de vernieuwing is een stevige programmatische inbreng uit de lokale culturele sector en een inclusief publieksbereik dat zich uitdrukkelijk ook richt op bewoners die zich minder herkennen in het reguliere kunst- en cultuuraanbod in de stad. Het betreffende uitgebreide projectplan vind je hier.

Wil jij mee bouwen aan een brede en gevarieerde culturele stadsprogrammering in Utrecht? Wil je dat doen samen met culturele partners in de stad en wil je hiermee ook nieuw publiek bereiken? Dan hebben wij een mooi aanbod voor je. Per 1 januari 2021 (of zo snel als daarna mogelijk) zoekt Stichting Utrecht Marketing een

Projectleider Stadsprogrammering

32 uur per week

Profiel: wat voor iemand we zoeken
Het gaat om een geheel nieuw in te richten functie. Dat betekent dat je er niet voor terugschrikt om te pionieren, om al doende te leren, daadkrachtig en initiatiefrijk. Voor een succesvolle invulling werk je adequaat aan de opbouw van een uitgebreid stedelijk netwerk, zowel in de wijken als rond de grotere stedelijke podia, producenten, festivals, musea en presentatie instellingen.

Je bent geen vakinhoudelijk kunst-specialist, maar vooral een generalist, iemand die zich goed kan verstaan met mensen uit de theater-, dans- en muziekwereld, uit de beeldende kunst, letteren en film of beeldcultuur. Je hebt een tegemoetkomende houding, gericht op samenwerking en samenspraak. Tegelijk bewaak je de vastgestelde uitgangspunten die gelden voor de vernieuwde Stadsprogrammering. Je hebt ervaring met het samenstellen van programma’s, zodat je met je partners mee kunt denken over concrete programma-ideeën.

Het liefst ben je al enigszins bekend met het Utrechtse kunstenveld, zo niet dan overtuig je ons ervan hoe je dit snel voor elkaar gaat krijgen. Woonachtig zijn in Utrecht is voor deze functie een grote pre.

Wij streven er naar een representatie te zijn van de stad in al haar diversiteit. We geloven dat een inclusief team noodzakelijk is om de Utrechtse bevolking in haar volle breedte en variëteit van passende programma’s te voorzien. We nodigen een ieder uit die zich bij deze missie wil aansluiten om het Utrechtse culturele landschap te verrijken met nieuwe inzichten en achtergronden.

Taken en verantwoordelijkheden
Puntsgewijs draag je verantwoordelijkheid voor:

  • Realisering van jaarlijks vier edities van het Pracht-festival.
  • Realisering van jaarlijks vijf Culturele Zondagen.
  • Samenspraak en afstemming met stedelijke partners uit het culturele veld, waaronder (voor de Pracht) de wijkcultuurhuizen.
  • Het opstellen van jaarbegrotingen en budgetbewaking.
  • Aansturing van een klein projectteam, bestaande uit een (nog aan te trekken) outreach-medewerker belast met het aangaan van nieuwe publieksrelaties en een medewerker marketing; aan te vullen met ad hoc aan te trekken freelance medewerkers voor productie et cetera.

Je legt verantwoording af aan de directie van Utrecht Marketing.

Aanbod & Salaris
Stichting Utrecht Marketing biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van twaalf maanden met optie tot verlengen. Salarisindicatie: tussen de € 2.651,- en € 3.788,- bruto per maand (afhankelijk van kennis en ervaring) op basis van een fulltime dienstverband (40 uur). Daarnaast gelden prima secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder pensioenopbouw en een ruime verlofregeling).

Nadere informatie
Wil je meer weten over achtergrond en invulling van deze functie, dan verwijzen we je primair naar het Vernieuwingsplan Culturele Zondagen 2021-2024 dat aan deze vacature ten grondslag ligt en dat richtinggevend is voor de functie. Je vindt het hier. Mocht je daarna nog aanvullende vragen hebben, mail die dan aan: Ronald Besemer, adjunct-directeur Utrecht Marketing (pz@utrechtmarketing.nl).

Reageren
Ben jij de Projectleider Stadsprogrammering die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en CV ter attentie van Ronald Besemer naar pz@utrechtmarketing.nl onder vermelding van ‘Projectleider Stadsprogrammering’. Reageren kan tot en met vrijdag 27 november 2020. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 9 december (1e ronde) en dinsdag 15 december 2020 (2e ronde).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.