Stichting Koninklijke Defensiemusea: Marketing Communicatie Specialist

De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) in Soesterberg zoekt een Marketing Communicatie Specialist voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-11-2020De Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) stelt zich ten doel met kracht het militaire verhaal en het verhaal van militairen een plek te geven in publieke discussies door zoveel mogelijk mensen de krijgsmacht in heden en verleden te laten beleven, omdat oorlog en conflict onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld waarin we leven en dus met ons. Daartoe wordt de collectie op aantrekkelijke en moderne wijze aan een zo groot en divers mogelijk publiek gepresenteerd.

Het Bedrijfsbureau van de SKD zoekt een:

Marketing Communicatie Specialist

32 uur per week

Waar kom je werken?
De SKD omvat vier musea: Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buuren. De vier musea concentreren zich op de museale processen en worden ondersteund door het centrale bedrijfsbureau. De organisatie heeft een formatie van circa 70 fte met daarnaast circa 350 vrijwilligers. Het hele marketing en communicatie team verdeeld over de vier vestigingen bestaat uit negen collega’s. Jouw standplaats is Soesterberg en je bent bereid te reizen tussen de vier vestigingen. Als Marketing communicatie specialist draag je bij aan de ontwikkeling en groei van het aantal bezoekers van de vier koninklijke defensiemusea. Kom jij ons hierbij helpen?

Wat ga je doen?
Met jouw komst willen we digital marketing versterken. Je hebt een belangrijke rol in de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het online marketingbeleid. Je adviseert en geeft samen met collega’s vorm aan de (centrale) digitale marketingstrategie. Je adviezen en ondersteuning leiden tot meer conversie, die je weer verbetert op basis van webstatistieken en analyses. Je kennis deel je met je collega’s binnen de vestigingen. Je denkt mee over strategie, website-ontwikkeling en optimalisatie. Beheer en centraal contractmanagement van de websites van de vier musea vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Je analyseert data voor het opstellen van periodieke (management)rapportages. Je onderzoekt wie ons publiek is en je komt met duidelijke conclusies en aanbevelingen. Je werkt mee aan project- en brandmanagement. Voor bureaus waar wij mee samen werken ben je aanspreekpunt en partner.

Wie ben jij?
Je hebt HBO werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring met online of digital marketing en communicatie. Je hebt affiniteit met de museale werkomgeving. Verder beschik je over een scherp analytisch vermogen, ben je een teamspeler én kan je zelfstandig werken. Je denkt in kansen en krijgt de ruimte om de inhoud van de functie vorm te geven. De Nederlandse taal beheers je uitstekend zowel in woord als geschrift, een goede beheersing van het Engels en Duits is een pre. Verder vinden we het fijn als je over de volgende kennis en ervaring beschikt: kennis van SEA campagnes (Search Ads 360, Google Ads en Microsoft Advertising), SEO, paid social media marketing en Google analytics.

Wat bieden wij?
Een organisatie in beweging met veel mogelijkheden en samenwerken met enthousiaste en gedreven collega’s. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de Museum CAO (maximaal € 3.718,-). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie tot verlenging.

Geïnteresseerd?
Mail dan vóór 29 november 2020 je motivatie met curriculum vitae naar P&O@defensiemusea.nl ter attentie van Michaëla van Grinsven (Manager marketing en communicatie). Gesprekken staan gepland op 8 & 15 december 2020. Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Michaëla van Grinsven, 06-23531053.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.