Silbersee: Bestuursleden

Silbersee in Amsterdam zoekt Bestuursleden voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-12-2020Vanaf zijn oprichting in 2002 profileert Silbersee zich als innovatief productiehuis dat onorthodoxe opera en muziektheater maakt voor een breed publiek. Met de menselijke stem in al haar facetten als uitgangspunt kiest Silbersee voor de nog onontdekte vorm en de verrassende samenwerking met de meest uiteenlopende genres en disciplines, van circus tot urban. Silbersee opereert jaarlijks gemiddeld honderd keer in binnen- en buitenland, van de Ruhtriënnale in Duitsland tot Oerol op Terschelling, en van ITA tot het Bijlmerparktheater in Amsterdam.

Onder het motto ‘schitterend imperfect’ zet Silbersee zijn innovatieve aanpak de komende jaren verder door. Zo hebben we de ambitie om uiterlijk 2027 een klimaatneutrale organisatie te zijn. Ook dragen we bij aan cultuurparticipatie en dragen we diversiteit en inclusie hoog in het vaandel. We casten onze producties divers en werken samen met amateurkoren, vmbo-leerlingen en senioren. Directeur en artistiek leider is Romain Bischoff. Daarnaast beschikt Silbersee over een vaste staf (zie de website).

Vanwege het afscheid van een aantal leden, en de uitbreiding van onze ambities, is Silbersee op zoek naar drie nieuwe bestuursleden: een voorzitter, een penningmeester en een algemeen lid.

Bestuursleden

4 keer per jaar vergadering

Van alle drie de bestuursleden verwachten wij:

  • Affiniteit met de culturele sector, in het bijzonder muziektheater
  • Affiniteit met de doelstellingen van Silbersee

Van de kandidaat-voorzitter verwachten wij:

  • Ruime bestuurlijke ervaring
  • Een stevig netwerk in het lokale en/of landelijke politieke veld

Van de kandidaat-penningmeester verwachten wij:

  • Ruime ervaring in een financiële functie met eindverantwoordelijkheid, bijvoorbeeld CFO of partner op een accountantskantoor

Van het algemene bestuurslid verwachten wij specifiek:

  • Kennis en ervaring op het gebied van inclusie en diversiteit

Silbersee ontvangt meerjarige subsidie van zowel het FPK als het AFK.
Het bestuur van Silbersee vergadert minimaal vier keer per jaar. Silbersee streeft naar een diverse samenstelling van het bestuur. In het bestuur streeft Silbersee dezelfde diversiteit na als in de kernactiviteiten. Voor alle drie de functies geldt dat, bij gelijke geschiktheid van kandidaten, diversiteit de doorslag kan geven. De functie is onbezoldigd.

Voor meer informatie over Silbersee kunt u contact opnemen met Katrien Sitters, zakelijk leider, 06 273 667 23. Voor informatie over de bestuursfuncties kan dat met:
Piet van Gennip, 06 579 972 45 – voor de functie van voorzitter en de algemene functie en Harald Tepper, 06 53863549 – voor de functie van penningmeester

Solliciteren?
Stuur graag uiterlijk 15 december uw motivatie en cv naar info@silbersee.com onder vermelding van ‘Sollicitatie bestuur Silbersee, en de functie die het betreft’

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.